När vet man?
Jag fick för ett halvår sedan veta att jag är glutenintolerant, och har ätit strikt glutenfritt.
Mjölkallergi märker man snabbt av om det är mjölkproteinallergi. två veckor ger resultat om du verkligen tar bort all mjölk som är dold i produkter som skummjölkspulver, vasslepulver mm, mm....
Ang din glutenintolerans skulle jag definitivt provat att äta naturligt glutenfritt också. Be om att få en test på om du är allergisk mot vete också. När de har testan gluten, slutar läkare oftast att leta men det finns de som inte tål vete heller och då är det inte lyckat med en glutenfri kost som är baserad på vetestärkelse som vi dumt nog gör här i sverige. Då är det naturligt glutenfritt som gäller... Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Ja, jag åt utan skummjölkspulver och allt sådant och då borde jag alltså mått bättre?
Har du även testat att låta bli glukos-fruktossirap, dextros, maltodextrin dvs de konstgjorda sockerarter som ibland är gjorda på vete? De som är extremt känsliga reagerar på dem också trots att livsmedelsverket säger att man inte kan reagera på dem. Om du testar och märker att du är en av dem som reagerar finns det en grupp på Fb som heter 100% vetefritt där du kan få tips och stöd. I övrigt undrar jagom du dricker oatly´s drycker? De ska inga glutenintoleranta dricka. Hoppas det var lite mer tips till dig!!!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Mår bara sämre :( Min läkare sa att det kunde vara mjölkallergi och att jag skulle äta mjölkfritt 10 dagar, vilket jag gjorde, utan förbättring.
Kan man alltid märka det så fort?
Skriven av Emma
Skrevs maj 2012
Mjölkallergi märker man snabbt av om det är mjölkproteinallergi. två veckor ger resultat om du verkligen tar bort all mjölk som är dold i produkter som skummjölkspulver, vasslepulver mm, mm....
Ang din glutenintolerans skulle jag definitivt provat att äta naturligt glutenfritt också. Be om att få en test på om du är allergisk mot vete också. När de har testan gluten, slutar läkare oftast att leta men det finns de som inte tål vete heller och då är det inte lyckat med en glutenfri kost som är baserad på vetestärkelse som vi dumt nog gör här i sverige. Då är det naturligt glutenfritt som gäller... Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Ja, jag åt utan skummjölkspulver och allt sådant och då borde jag alltså mått bättre?
Har testat att äta helt vetefritt, det hjälpte tyvärr inte :/
Skriven av Emma
Skrevs maj 2012
Har du även testat att låta bli glukos-fruktossirap, dextros, maltodextrin dvs de konstgjorda sockerarter som ibland är gjorda på vete? De som är extremt känsliga reagerar på dem också trots att livsmedelsverket säger att man inte kan reagera på dem. Om du testar och märker att du är en av dem som reagerar finns det en grupp på Fb som heter 100% vetefritt där du kan få tips och stöd. I övrigt undrar jagom du dricker oatly´s drycker? De ska inga glutenintoleranta dricka. Hoppas det var lite mer tips till dig!!!
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)