NY HÄR :-)
Jag har livit av illamående, ont i magen,förstoppning/diarèe trötthet etc i ca 10 år. För 7 år sedan konstaterades laktosintolerans. Det lättade lite men problemen var långt ifrån över. Har även fått diagnosen colon irritable, men aldrig har det undersökts om jag är gluten intolerant???
Nu testar jag med ALLT. HAr låga värden av B12 och läste nydligen att man ofta har det som glutenintolerant. Hitatde hit idag och har för första gången handlat glutenfri mat till mig :-)
Hopaps nu att detta ska vara lösningen på mina problem.
Hej! Jag har inte haft min glutenkänslighet så länge. Det är tufft i början, men man lär sig. Många butiker har recept man kan få gratis. Har du ICA Maxi nära så är det en toppen butik. Jag har en hel del recep om du vill ha som jag kan maila... Skicka ett mail om du har frågor!! Lycka till o fråga om du undrar!! Kram
Skriven av Sofia
Skrevs februari 2004
Hej! Jag har en pojke på 2,5 år som har gluten o laktos. Men det fungerar jätte bra. Både hemma och på dagis. Hör gärna av dig så kan vi maila till varandra. Mvh Cissi & Jesper
Skriven av Cecilia,
Skrevs februari 2004
Man bör inte experimentera själv med glutenfri kost. Först måste du göra en tarmbiopsi så läkarna kan konstatera att det är just glutenintolerant du är. Och då måste du ha ätit gluten innan annars kanske tarmen delvis läkt och det blir svårt att ställa diagnos.
Det vanligast är att man har brist på järn, folater och t.ex. zink. B12 tas upp i en annan del av tarmen än den som skadas av gluten. Men man kan ha B12-brist också.
Gå gärna in celiakiförbundets hemsida: www.celiaki.se
Vänligen Annette
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2004
Kräv av din läkare att få komma till dietist! På en gång!
Jag fick diagnosen Colon Irritabile av en dietist faktiskt och sattes på IBS-kost på en gång. Man kan lugnt säga att det räddade min hälsa! Jag visste ingenting om sjukdomen, men genom erfarenheter och mycket efterforskning på internet så får man reda på mycket. Lycka till.
Skriven av Kattis
Skrevs januari 2007
Nu testar jag med ALLT. HAr låga värden av B12 och läste nydligen att man ofta har det som glutenintolerant. Hitatde hit idag och har för första gången handlat glutenfri mat till mig :-)
Hopaps nu att detta ska vara lösningen på mina problem.
Tips emmottages TACKSAMT om allt möjligt.
Skriven av Natali
Skrevs februari 2004
Hej! Jag har inte haft min glutenkänslighet så länge. Det är tufft i början, men man lär sig. Många butiker har recept man kan få gratis. Har du ICA Maxi nära så är det en toppen butik. Jag har en hel del recep om du vill ha som jag kan maila... Skicka ett mail om du har frågor!! Lycka till o fråga om du undrar!! Kram
Skriven av Sofia
Skrevs februari 2004
Hej! Jag har en pojke på 2,5 år som har gluten o laktos. Men det fungerar jätte bra. Både hemma och på dagis. Hör gärna av dig så kan vi maila till varandra. Mvh Cissi & Jesper
Skriven av Cecilia,
Skrevs februari 2004
Man bör inte experimentera själv med glutenfri kost. Först måste du göra en tarmbiopsi så läkarna kan konstatera att det är just glutenintolerant du är. Och då måste du ha ätit gluten innan annars kanske tarmen delvis läkt och det blir svårt att ställa diagnos.
Det vanligast är att man har brist på järn, folater och t.ex. zink. B12 tas upp i en annan del av tarmen än den som skadas av gluten. Men man kan ha B12-brist också.
Gå gärna in celiakiförbundets hemsida: www.celiaki.se
Vänligen Annette
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2004
Kräv av din läkare att få komma till dietist! På en gång!
Jag fick diagnosen Colon Irritabile av en dietist faktiskt och sattes på IBS-kost på en gång. Man kan lugnt säga att det räddade min hälsa! Jag visste ingenting om sjukdomen, men genom erfarenheter och mycket efterforskning på internet så får man reda på mycket. Lycka till.
Skriven av Kattis
Skrevs januari 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)