Naturlig glutenfritt og uten melkeprotein
Er det noen her som benytter diett naturlig fritt for gluten (atså helt uten hvetestivelse)og helt uten melkeprodukter?
Sønnen min på 9 år har brukt denne dietten i ca 13 uker nå, og vi merker en bedring hos han på flere områder. Han er autist og har ADHD i tillegg.
Skriven av Gro
Skrevs maj 2006
Jag har använt naturligt glutenfria produkter sedan 1987. Upptäckte då att vår då fyraårige son först på kost naturligt fritt från gluten började äta och växa n ormalt. Har själv celiaki och måste även jag ha nat. glutenfritt. Har nu ett bageri där jag bakar naturligt glutenfria produkter och det dyker upp kunder som går över till naturligt glutenfritt.
Skriven av Helena
Skrevs maj 2006
HEJ! Var finns du/detta bageri?
Bakar du även naturligt glutenfritt/mjölk/ärt&bönväxtfritt?
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Hej!
Nu blev jag riktigt intresserad! Fick celiakidiagnos för 2 år sedan men har fortsatt att ha svåra problem med födoämnesintoleranser av olika slag. Har därför fått komma på utredning till Sahlgrenska och deras specialistenhet där för födoämnesallergier. Efter att ha ätit (håller fortfarande på) en eliminationskost en tid och sedan lagt till ett födoämne i taget, verkar det faktiskt som jag inte tål vanlig glutenfri mix. Däremot går den naturligt fria bra. Det känns lite deppigt eftersom det blir ytterligare besvärligt(och kanske tål jag inte heller mjölk, soja, ärtor mm). Därför tar jag tacksamt emot alla tips jag kan få på vilka mixer som då är bäst, om det finns något färdigbakat att köpa (Frias produkter tex innehåller ju vetestärkelse). Jag har nu använt mej av Sempers fina och grova mix, den naturligt fria. Finns andra som är bättre? Hur märkte du Helena att du inte klarar den vanliga mixen med vetestärkelse, vilka symtom har du haft? Intressant också att höra det ni skriver om autism och ADHD. Jobbar själv som psykolog och är mycket intresserad av sambandet kost/allergier och olika sådana symtom. Finns dock inte så mycket vetenskapligt förankrad kunskap tyvärr och därmed heller inte så mycket hjälp att få via oss i vanliga sjukvården. Men alla sådana här iaktagelser är av stort intresse tycker jag. Tack för alla tips som ni kan tänkas komma med! Lena
Skriven av Lena
Skrevs maj 2006
Jag märkte på vår son att han blev dålig på de vanliga mixerna. Fick diarreer och blev skygg och ville ej äta. Tog fram papperen från dietisten och läste att man kunde vara så känslig att man ej tålde den större mängd gluten som finns i de mest vanliga mixerna. Övergick till naturligt glutenfria mixer med ett lägre gränsvärde för glutenfritt. Han började växa och äta normalt. Själv märkte jag direkt i magen då jag fått i mig gluten. och nu äter jag naturligt glutenfritt. Mitt bageri heter Kjula Hembageri och finns som länk hos Allergimat.com.
Skriven av Helena
Skrevs maj 2006
Sønnen min på 9 år har brukt denne dietten i ca 13 uker nå, og vi merker en bedring hos han på flere områder. Han er autist og har ADHD i tillegg.
Skriven av Gro
Skrevs maj 2006
Jag har använt naturligt glutenfria produkter sedan 1987. Upptäckte då att vår då fyraårige son först på kost naturligt fritt från gluten började äta och växa n ormalt. Har själv celiaki och måste även jag ha nat. glutenfritt. Har nu ett bageri där jag bakar naturligt glutenfria produkter och det dyker upp kunder som går över till naturligt glutenfritt.
Skriven av Helena
Skrevs maj 2006
HEJ! Var finns du/detta bageri?
Bakar du även naturligt glutenfritt/mjölk/ärt&bönväxtfritt?
Skriven av Marie
Skrevs maj 2006
Hej!
Nu blev jag riktigt intresserad! Fick celiakidiagnos för 2 år sedan men har fortsatt att ha svåra problem med födoämnesintoleranser av olika slag. Har därför fått komma på utredning till Sahlgrenska och deras specialistenhet där för födoämnesallergier. Efter att ha ätit (håller fortfarande på) en eliminationskost en tid och sedan lagt till ett födoämne i taget, verkar det faktiskt som jag inte tål vanlig glutenfri mix. Däremot går den naturligt fria bra. Det känns lite deppigt eftersom det blir ytterligare besvärligt(och kanske tål jag inte heller mjölk, soja, ärtor mm). Därför tar jag tacksamt emot alla tips jag kan få på vilka mixer som då är bäst, om det finns något färdigbakat att köpa (Frias produkter tex innehåller ju vetestärkelse). Jag har nu använt mej av Sempers fina och grova mix, den naturligt fria. Finns andra som är bättre? Hur märkte du Helena att du inte klarar den vanliga mixen med vetestärkelse, vilka symtom har du haft? Intressant också att höra det ni skriver om autism och ADHD. Jobbar själv som psykolog och är mycket intresserad av sambandet kost/allergier och olika sådana symtom. Finns dock inte så mycket vetenskapligt förankrad kunskap tyvärr och därmed heller inte så mycket hjälp att få via oss i vanliga sjukvården. Men alla sådana här iaktagelser är av stort intresse tycker jag. Tack för alla tips som ni kan tänkas komma med! Lena
Skriven av Lena
Skrevs maj 2006
Jag märkte på vår son att han blev dålig på de vanliga mixerna. Fick diarreer och blev skygg och ville ej äta. Tog fram papperen från dietisten och läste att man kunde vara så känslig att man ej tålde den större mängd gluten som finns i de mest vanliga mixerna. Övergick till naturligt glutenfria mixer med ett lägre gränsvärde för glutenfritt. Han började växa och äta normalt. Själv märkte jag direkt i magen då jag fått i mig gluten. och nu äter jag naturligt glutenfritt. Mitt bageri heter Kjula Hembageri och finns som länk hos Allergimat.com.
Skriven av Helena
Skrevs maj 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)