Naturligt glutenfri kost, några frågar..
Skriven av Åsa
Skrevs februari 2009
Hej!
Jag och vår son har haft liknande problem Du beskriver. Mitt tips är att plocka bort solhavren. Själv fick jag tips av en dietist att använda havreprodukter, men plockade snabbt bort dem. Det är mycket svårt att utröna vad man tål och ej tål. Vår son åt strödadlar då inget annat fungerade. Dadlar innehåller ju mycket kalium, som är mycket viktigt för kroppen. Då jag själv som barn var "dålig att äta" vid matbordet men tömde mors förråd på russin och mandel brukar jag säga att barn är ej dumma. De äter många gånger det de mår bra av. Yoghurten Du nämnde har jag ingen erfarenhet av men själv använder jag Alpro sojabaserade produkter. Det finns idag mycket mjölkfritt på marknaden. Jag bakar på kokosgrädde. Använder kallpressad rapsolja(skall vara mycket nyttig). Varmt Lycka till Helena
Skriven av Helena
Skrevs februari 2009
Hej jag är 13 år och fick celiaki/gluten förra året i mars. Jag har faktist mejlat Yosa och frågat.. Kopigerat från mejlet:
Vi har inte i Finland en så kallad ren havre -standard. Vi använder bara havre av olika sädeslag i vårt fabrik. Men vi vet inte om det har odlats något annat sädeslag än havre i två år på åkern.
Det har gjorts många stickprov i vårt företag och resultatet har alltid varit, att havre, vilket vi använder, har alltid varit rent. Det har gjorts också kliniska studier med Yosa och enligt de kliniska studierna Yosa passar till 80 % av glutenintoleranta. När man är allergisk, är det alltid bra att diskutera med sin läkare, innan man tar nya föroämnen till sitt diet.
Skriven av Madeleine
Skrevs februari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)