Naturligt glutenfritt...?
Jag har kommit på att jag reagerar efter jag har ätit korv, som ska vara glutenfri. Den innehåller enbart kött, koksalt, kryddor och e450, e250 och e300. Jag äter naturligt glutenfritt och blir så fundersam över att jag reagerar på den. Är någon av dessa ämnen inte naturligt glutenfria eller kan jag reagera på samma sätt på ngt av dessa ämnen? Hjälp en frustrerad!
Skriven av Sofia
Skrevs september 2008
Hej
Jag har en bok med misstänkta Enr där det står så här:
E450 framställs av fosforsyra. Stabiliserings- och förtjockningsmedel som kan orsaka störningar i matsmältningsenzymerna och öka upptaget av en del giftiga tungmetaller.
Så kanske det kan vara det E numret som ställer till det.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Skriven av Sofia
Skrevs september 2008
Hej
Jag har en bok med misstänkta Enr där det står så här:
E450 framställs av fosforsyra. Stabiliserings- och förtjockningsmedel som kan orsaka störningar i matsmältningsenzymerna och öka upptaget av en del giftiga tungmetaller.
Så kanske det kan vara det E numret som ställer till det.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)