Ny tillsats på soja
Nya tillsatser:
Sju nya tillsatser tillåtna inom EU sedan November 2007, bl a sojabönshemicellulosa E 426.
Sojabönshemicellulosa utvinns ur sojabönsfiber och kan innehålla upp till 20% sojaprotein, och kan komma att användas i relativt stora mängder i vissa livsmedel. Det är således en tillsats som sojaallergiska patienter måste informeras om. Det kan användas som förtjocknings- och stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, klumpförebyggande medel och som ytbehandlingsmedel. Det får användas i t ex yoghurt, dressing, bakade produkter, nudlar, ris, frysta livsmedel och gelégodis.
Skriven av Louise
Skrevs maj 2008
Tack för att du finns Louise och håller oss uppdaterade med vad som händer här i världen! Du är värld mängder extra guldstjärnor och du ska veta att du gör vår vardag såååå mycket lättare.
Många häslningar Cicci mamma till två multiallergiker med astma under två år...
Skriven av Robyn
Skrevs maj 2008
Sju nya tillsatser tillåtna inom EU sedan November 2007, bl a sojabönshemicellulosa E 426.
Sojabönshemicellulosa utvinns ur sojabönsfiber och kan innehålla upp till 20% sojaprotein, och kan komma att användas i relativt stora mängder i vissa livsmedel. Det är således en tillsats som sojaallergiska patienter måste informeras om. Det kan användas som förtjocknings- och stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, klumpförebyggande medel och som ytbehandlingsmedel. Det får användas i t ex yoghurt, dressing, bakade produkter, nudlar, ris, frysta livsmedel och gelégodis.
Skriven av Louise
Skrevs maj 2008
Tack för att du finns Louise och håller oss uppdaterade med vad som händer här i världen! Du är värld mängder extra guldstjärnor och du ska veta att du gör vår vardag såååå mycket lättare.
Många häslningar Cicci mamma till två multiallergiker med astma under två år...
Skriven av Robyn
Skrevs maj 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)