Ny tillsats på soja

Nya tillsatser:
Sju nya tillsatser tillåtna inom EU sedan November 2007, bl a sojabönshemicellulosa E 426.
Sojabönshemicellulosa utvinns ur sojabönsfiber och kan innehålla upp till 20% sojaprotein, och kan komma att användas i relativt stora mängder i vissa livsmedel. Det är således en tillsats som sojaallergiska patienter måste informeras om. Det kan användas som förtjocknings- och stabiliseringsmedel, emulgeringsmedel, klumpförebyggande medel och som ytbehandlingsmedel. Det får användas i t ex yoghurt, dressing, bakade produkter, nudlar, ris, frysta livsmedel och gelégodis.

Skriven av Louise
Skrevs maj 2008


Tack för att du finns Louise och håller oss uppdaterade med vad som händer här i världen! Du är värld mängder extra guldstjärnor och du ska veta att du gör vår vardag såååå mycket lättare.
Många häslningar Cicci mamma till två multiallergiker med astma under två år...

Skriven av Robyn
Skrevs maj 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier