Nya symptom
Jag fick vid 31 års ålder - för snart ett år sedan - reda på att jag är glutenintolerant och har sedan dess ätit strikt glutenfritt. Min mage fixade sig direkt, på en vecka, men det andra har jag inte märkt av. Alltså typ mer energi och piggare osv. Jo, jag har gått upp i vikt :(, känns hemskt... I alla fall, jag oroar mig lite då och då för att jag kommer att råka få i mig gluten på t.ex. en restaurang eller så. Ni som har råkat ut för detta (vet att det är olika hur känslig man är men vill själv inte "teta"!), har era symptom då varit annorlunda än de ni hade från början?
/Maria
Skriven av Maria
Skrevs september 2006
Hej!
Jag fick reda på att jag är glutenintolerant när jag var 30 (är nu 33). Hade haft stora problem med viktnedgång, dåliga blod o järnvärden i minst 12 år. Jag märkte också snabbt att magen mådde bättre men det tog längre tid innan jag inte kände mig lika trött. Det tar nog ett tag innan värdena stiger. Det där med att äta på restaurant tycker jag är lite jobbigt. Ibland vet jag inte om jag kan lita på att det verkligen är glutenfritt. Jag går hellre till lite dyrare restauranter för de brukar ha mer koll. Fråga dem ordentligt och förklara vad du inte kan äta så ska det nog ordna sig. Har råkat få i mig gluten o då kändes det i magen ganska så snart efter. Lycka till med allt!
Skriven av Marija
Skrevs september 2006
Jag har kommit fram till att jag är glutenintolerant och slutade äta gluten för ca 4 månader sen. Har inte gjort något test men innan jag uteslöt gluten hade jag diarré nästan hela tiden. När jag slutade med gluten blev magen helt bra efter fyra dagar. Sen har jag provat att äta gluten några gånger för att se vad som händer och då blir jag dålig i magen igen, efter ca 6 timmar, och det håller i sig i upp till en vecka. Det blir samma symptom som jag hade innan jag slutade med gluten. Det räcker med en tugga av en vanlig macka till exempel för att jag ska bli dålig, så nu vill jag inte testa mer.
Skriven av Cecilia
Skrevs september 2006
/Maria
Skriven av Maria
Skrevs september 2006
Hej!
Jag fick reda på att jag är glutenintolerant när jag var 30 (är nu 33). Hade haft stora problem med viktnedgång, dåliga blod o järnvärden i minst 12 år. Jag märkte också snabbt att magen mådde bättre men det tog längre tid innan jag inte kände mig lika trött. Det tar nog ett tag innan värdena stiger. Det där med att äta på restaurant tycker jag är lite jobbigt. Ibland vet jag inte om jag kan lita på att det verkligen är glutenfritt. Jag går hellre till lite dyrare restauranter för de brukar ha mer koll. Fråga dem ordentligt och förklara vad du inte kan äta så ska det nog ordna sig. Har råkat få i mig gluten o då kändes det i magen ganska så snart efter. Lycka till med allt!
Skriven av Marija
Skrevs september 2006
Jag har kommit fram till att jag är glutenintolerant och slutade äta gluten för ca 4 månader sen. Har inte gjort något test men innan jag uteslöt gluten hade jag diarré nästan hela tiden. När jag slutade med gluten blev magen helt bra efter fyra dagar. Sen har jag provat att äta gluten några gånger för att se vad som händer och då blir jag dålig i magen igen, efter ca 6 timmar, och det håller i sig i upp till en vecka. Det blir samma symptom som jag hade innan jag slutade med gluten. Det räcker med en tugga av en vanlig macka till exempel för att jag ska bli dålig, så nu vill jag inte testa mer.
Skriven av Cecilia
Skrevs september 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)