Nybörjare

Hej!
Vi har precis fått reda på att vår dotter 2 1/2år
inte tål gluten. Känner en stor förvirring innan man
lär sig vad som är ok eller ej! ''Det som är bra är ju att man kan bli frisk om man äter rätt'' Är det någon som vet om hom kan äta tex gräddglass, utan stut
förstås? Finns det några goda råd vad vi behöver tänka på så tas det emot! Mvh Anette


Skriven av Gäst
Skrevs november 2002


gräddglass är inget problem, vad jag vet! strutar finns glutenfria. Sen finns ju glutenfria brödmixar,pasta,skopor etc. ofta finns det glutenfria brödet i affären i frysdisken, eftersom det har så kort hållbarhet! Det glutefria majsbrödet är jättegott - smakar som popcorn. / Theré´se

Skriven av Therese
Skrevs november 2002


Hej
Det känns svårt i början men efter hand kommer du att se att allt går lättare och lättare. Kolla in recepten här på allergimat gå med i celiaki förbundet så får du en tidning där man får bra information Beställ bak böcker via dom går också. Lås inte fast utan försök se framåt det har under årens lopp kommit fler och fler produkter som är gluten fria. Min son är elva och har varit glutenfri från 2½ års ålder. Nu bakar jag bara gluten fritt hemma och handlar vanliga bullar och kakor om man vill ha detta från början försökte jag baka åt alla men då får man ju inte annat än att stå vid spisen.Mycket av det man bakar kan bli lika gott utan gluten. Prova tex fudje muffisen dom är en höjdare tycker mina barn. Till såser tex tar jag glutenfrittmjöl eller maizena Hoppas att det går bra Carina

Skriven av carina
Skrevs december 2002


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier