Nybörjare
Hej!
Vi har precis fått reda på att vår dotter 2 1/2år
inte tål gluten. Känner en stor förvirring innan man
lär sig vad som är ok eller ej! ''Det som är bra är ju att man kan bli frisk om man äter rätt'' Är det någon som vet om hom kan äta tex gräddglass, utan stut
förstås? Finns det några goda råd vad vi behöver tänka på så tas det emot! Mvh Anette
Skriven av Gäst
Skrevs november 2002
gräddglass är inget problem, vad jag vet! strutar finns glutenfria. Sen finns ju glutenfria brödmixar,pasta,skopor etc. ofta finns det glutenfria brödet i affären i frysdisken, eftersom det har så kort hållbarhet! Det glutefria majsbrödet är jättegott - smakar som popcorn. / Theré´se
Skriven av Therese
Skrevs november 2002
Hej
Det känns svårt i början men efter hand kommer du att se att allt går lättare och lättare. Kolla in recepten här på allergimat gå med i celiaki förbundet så får du en tidning där man får bra information Beställ bak böcker via dom går också. Lås inte fast utan försök se framåt det har under årens lopp kommit fler och fler produkter som är gluten fria. Min son är elva och har varit glutenfri från 2½ års ålder. Nu bakar jag bara gluten fritt hemma och handlar vanliga bullar och kakor om man vill ha detta från början försökte jag baka åt alla men då får man ju inte annat än att stå vid spisen.Mycket av det man bakar kan bli lika gott utan gluten. Prova tex fudje muffisen dom är en höjdare tycker mina barn. Till såser tex tar jag glutenfrittmjöl eller maizena Hoppas att det går bra Carina
Skriven av carina
Skrevs december 2002
Vi har precis fått reda på att vår dotter 2 1/2år
inte tål gluten. Känner en stor förvirring innan man
lär sig vad som är ok eller ej! ''Det som är bra är ju att man kan bli frisk om man äter rätt'' Är det någon som vet om hom kan äta tex gräddglass, utan stut
förstås? Finns det några goda råd vad vi behöver tänka på så tas det emot! Mvh Anette
Skriven av Gäst
Skrevs november 2002
gräddglass är inget problem, vad jag vet! strutar finns glutenfria. Sen finns ju glutenfria brödmixar,pasta,skopor etc. ofta finns det glutenfria brödet i affären i frysdisken, eftersom det har så kort hållbarhet! Det glutefria majsbrödet är jättegott - smakar som popcorn. / Theré´se
Skriven av Therese
Skrevs november 2002
Hej
Det känns svårt i början men efter hand kommer du att se att allt går lättare och lättare. Kolla in recepten här på allergimat gå med i celiaki förbundet så får du en tidning där man får bra information Beställ bak böcker via dom går också. Lås inte fast utan försök se framåt det har under årens lopp kommit fler och fler produkter som är gluten fria. Min son är elva och har varit glutenfri från 2½ års ålder. Nu bakar jag bara gluten fritt hemma och handlar vanliga bullar och kakor om man vill ha detta från början försökte jag baka åt alla men då får man ju inte annat än att stå vid spisen.Mycket av det man bakar kan bli lika gott utan gluten. Prova tex fudje muffisen dom är en höjdare tycker mina barn. Till såser tex tar jag glutenfrittmjöl eller maizena Hoppas att det går bra Carina
Skriven av carina
Skrevs december 2002
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)