Nybörjarfrågor
1. Hur funkar det här med mat på recept som man kan hämta ut på apoteket? Vilka produkter och vilka producenter handlar det om?
2. Jag har förtsått att man ska vara försiktig med produkter såsom färdiga köttbullar och olika korv osv men vad är det egentligen man ska titta efter i innehållsförteckningen? Jag tittade på scans köttbullar och såg inte vad som skulle kunna vara gluten- är det stärkelsen man ska vara rädd för? Samma med grillkorv- jag fattar inte vad det är man ska undvika. Det är ju inte som att det står vetemjöl i innehållsförteckningen precis.
3. Buljong och fond- samma sak där, vad är det man ska titta efter och innehåller alla sorter gluten?
Tack på förhand
Skriven av Ingela
Skrevs april 2011
hej! det är svårt och omtumlande i början och man har ingen aning om vart man ska börja. ett tips som fungerar och som ni kan äta är just scanköttbullar och hotdogs, lithells korvar fungerar också. se upp med vetestärkelse, många med glutenintollerans tål det men inte alla. vi undviker det för att vara på säkra sidan. annan stärkelse såsom majs och pot. stärkelse fungerar ju. Kolla in min blogg www.kokasoppapaenspik.blogspot.com där finns en del recept och annat. även länkar till andra som bloggar på ämnet. och där kan du hitta många bra recept. lycka till! karin
Skriven av karin
Skrevs april 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)