Oatly?
"Hej Bruno
Tack för din fråga till oss på Oatly.
Först vill jag be om ursäkt för mitt sena svar.
Nej, vi kan inte försäkra att vår havre är lika ren som Sempers. Deras havre är många hårdare kontrollerad än vår.
Den gräns för inblandning av gluten som vi kan garantera är att våra produkter innehåller mindre än 100 ppm (parts per million) gluten. Vi gör regelbundna analyser av våra produkter, och vid dessa analyser kan vi inte detektera något gluten (analysmetodens gräns är 20 ppm). Även om nivåerna är så pass låga att vi inte alltid kan detektera gluten från vete, korn och råg så är fortfarande den teoretiska gränsen (sett till kontroller och krav på odlare) 100ppm.
Vänliga hälsningar
Jens
Oatly AB"
För mig verkar det här som en säker produkt, men fick intrycket av att dem hellre tar det säkra före det osäkra (men verkar som det för det mesta är under gränsen för "naturligt glutenfritt").
Tänkte pröva mig på denna produkt. Som sagt, någon veteallergiker som ätit detta utan (eller med!) problem?
Skriven av Gästkonto
Skrevs augusti 2008
Hejsan!
Jag har allergi mot nästan allt, inkl vete..o den havredrycken fungerar bra för mig så testa dig fram:)
Skriven av Sarah
Skrevs september 2008
Hejsan!
Jag har allergi mot nästan allt, inkl vete..o den havredrycken fungerar bra för mig så testa dig fram:)
Skriven av Sarah
Skrevs september 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)