Omvandling
Hej,
Är det någon som vet hur man går tillväga om man vill omvandla ett recept med vetemjöl till glutenfritt. Hur mycket motsvarar 1dl vetemjöl i glutenfri mix?
Hej!
Jag vet inte någon direkt omvandling. Men när jag bakar kakor (vissa sorter går dock inte lika bra) och sockerkaka/rulltårta m.m byter jag bara rakt av. Brukar funka helt ok. Dock funkar det nog inte till bröd. Men det finns å andra sidan några jättebra recept på bröd under recept o tips! Enkla att baka.
Kram/Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2002
Min sambo som bakar det mesta hos oss, tycker att upp till ca 4 dl mjöl går att byta rakt av. Hon brukar på välkända recept se om smeten ser ungefär likadan ut som om hon använt vanligt mjöl. Lycka till!
Skriven av Micke
Skrevs februari 2003
Hej! Jag brukar också byta rakt av vad det gäller mängden mjöl på typ muffins/sockerkaka eller liknande "rinnande"varianter i formar. Vad det gäller bröd kan det vara lite lurigare men mitt tips är att alltid använda husk (psylliumskal) i degen. Husken måste dra i degvätskan i 10 minuter innan man häller i mjölet och degen ska arbetas i minst 10 minuter . Jag använder aldrig mått numera utan går efter att det precis släpper degbunkens kanter eller straxt innan, för annars blir brödet torrt. Saftigare bröd får man om man stoppar i solrosfrön och/eller russin. Hoppas mina tips har hjälpt dig (=
Skriven av Christina
Skrevs februari 2004
Vad tycker du?
Skriven av Annelie
Skrevs oktober 2013
Är det någon som vet hur man går tillväga om man vill omvandla ett recept med vetemjöl till glutenfritt. Hur mycket motsvarar 1dl vetemjöl i glutenfri mix?
Tacksam för hjälp!
Skriven av Mari
Skrevs oktober 2002
Hej!
Jag vet inte någon direkt omvandling. Men när jag bakar kakor (vissa sorter går dock inte lika bra) och sockerkaka/rulltårta m.m byter jag bara rakt av. Brukar funka helt ok. Dock funkar det nog inte till bröd. Men det finns å andra sidan några jättebra recept på bröd under recept o tips! Enkla att baka.
Kram/Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2002
Min sambo som bakar det mesta hos oss, tycker att upp till ca 4 dl mjöl går att byta rakt av. Hon brukar på välkända recept se om smeten ser ungefär likadan ut som om hon använt vanligt mjöl. Lycka till!
Skriven av Micke
Skrevs februari 2003
Hej! Jag brukar också byta rakt av vad det gäller mängden mjöl på typ muffins/sockerkaka eller liknande "rinnande"varianter i formar. Vad det gäller bröd kan det vara lite lurigare men mitt tips är att alltid använda husk (psylliumskal) i degen. Husken måste dra i degvätskan i 10 minuter innan man häller i mjölet och degen ska arbetas i minst 10 minuter . Jag använder aldrig mått numera utan går efter att det precis släpper degbunkens kanter eller straxt innan, för annars blir brödet torrt. Saftigare bröd får man om man stoppar i solrosfrön och/eller russin. Hoppas mina tips har hjälpt dig (=
Skriven av Christina
Skrevs februari 2004
Vad tycker du?
Skriven av Annelie
Skrevs oktober 2013
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)