Ont i magen?
Hej!
Jag har inte haft problem med min intollerans innan jag fick diagnosen på så sätt att jag fått några magsmärtor eller så. Jag undrar, om jag nu inte äter gluten men senare råkar få i mig gluten på ett eller annat sätt, kan jag då få ont i magen? Tänkte att tarmen kanske inte är van vid det då och reagerar på nåt sätt eller så...
för nu skulle jag inte märka nån skillnad om jag får i mig gluten...
Skriven av Anna
Skrevs april 2004
Det är svårt när man har diffusa symtom. Jag tror att du reagerar på något vis om du får i dig gluten. Jag brukar få en molande värk i magen som kommer och går under en eller ett par dagar. Om du aldrig haft direkt ont förut så tror jag inte du får jätteont nu heller. Sen kan det vara så att man får ont vissa gånger och vissa inte. Men det viktiga är att du inte äter gluten med flit. Ibland kommer du att få i dig gluten ändå. Pga okunnig personal på restauranger osv. Men om du får i dig gluten och du är medveten om det, se då till att absolut inte få i dig mer gluten den närmaste tiden så du inte får en omfattande tarmskada. Tänk också på att du kan få magont av andra anledningar än gluten. Jag har ju börjat äta mer frukt och 100 % ren havre för att få imig mer fibrer då den glutenfria kosten är fiberfattig. Och det fick jag ont av i början.
Skriven av Annette
Skrevs april 2004
Jag har inte haft problem med min intollerans innan jag fick diagnosen på så sätt att jag fått några magsmärtor eller så. Jag undrar, om jag nu inte äter gluten men senare råkar få i mig gluten på ett eller annat sätt, kan jag då få ont i magen? Tänkte att tarmen kanske inte är van vid det då och reagerar på nåt sätt eller så...
för nu skulle jag inte märka nån skillnad om jag får i mig gluten...
Skriven av Anna
Skrevs april 2004
Det är svårt när man har diffusa symtom. Jag tror att du reagerar på något vis om du får i dig gluten. Jag brukar få en molande värk i magen som kommer och går under en eller ett par dagar. Om du aldrig haft direkt ont förut så tror jag inte du får jätteont nu heller. Sen kan det vara så att man får ont vissa gånger och vissa inte. Men det viktiga är att du inte äter gluten med flit. Ibland kommer du att få i dig gluten ändå. Pga okunnig personal på restauranger osv. Men om du får i dig gluten och du är medveten om det, se då till att absolut inte få i dig mer gluten den närmaste tiden så du inte får en omfattande tarmskada. Tänk också på att du kan få magont av andra anledningar än gluten. Jag har ju börjat äta mer frukt och 100 % ren havre för att få imig mer fibrer då den glutenfria kosten är fiberfattig. Och det fick jag ont av i början.
Skriven av Annette
Skrevs april 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)