Panering och ugnspannkaka

Någon som vet vad man kan använda istället för ägg vid panering?

Går det att gör ugnspannkaka utan ägg?

sandra

Skriven av Sandra
Skrevs juli 2004


Du kan använda olja eller mjölk istället för ägg när du panerar. Paneringen fastnar inte lika bra som med ägg så därför ska livsmedlet steka färdigt på ena sidan utan att du flyttar det och när du vänder ska du ta ETT bestämt tag med stekspaden och vända så sitter paneringen kvar.
Ugnspannkaka utan ägg är däremot svårare, det får nog bli tunnpannkaka eller plättar istället som går bra att göra med t ex bakpulver istället för ägg. Recept hittar du här på allergimat.com

Skriven av Louise
Skrevs juli 2004


Jag brukar göra ugnspannkaka så här:

9 dl mjölk
7 dl vetemjöl
lite salt och ganska mycket margarin som får smälta på plåten innan man häller i smeten. Den blir helt ok, dock plattare än ugnspannkaka med ägg.

Skriven av Ulrika
Skrevs augusti 2004


Jag brukar göra öländsk lufsa typ pannkakssmet med riven pot och sidfläsk! Brukar använda no egg blir skitbra.

Skriven av Ida
Skrevs maj 2015


Super bra tips. Jag ska prova panera lite spätta ikväll utan ägg. Tänkte smaksätta paneringen med curry pulver. Får se hur det går.

Skriven av Johan
Skrevs april 2022


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier