Panik= mjölk,sädesslagen,potatis m.m.

Hej på er! Ny här.
Precis fått reda på att jag är allergisk mot mjölk, vete, råg, korn, havre och som kronan på verket även potatis. Jag är dessutom vegetarian (men äter fisk) och sedan innan allergisk mot hasselnötter, vanilj, skaldjur, mandarin och fet mat som tex avocado.

Jag känner mig väldigt chockad och har lite panik. Vad ska man äta nu? Verkar som att det är vetestärkelse eller något spår av mjölk i varenda lilla grej.. Tänkte höra om någon här har samma problem? Någon som har tips på maträtter man kan göra? Eller tips i allmänhet? Såg recepten här på sidan men lite svårt att söka eftersom man inte kan fylla i resten av sädesslagen osv.

Skriven av Linnéa
Skrevs januari 2008


Jag är bara gäst här på forumet men jag tycker din sits verkar lite jobbig. Men det finns massor kvar att äta, släpp loss fantasin när du kollar recept, vad kan jag byta ut det här mot tex. Soja produkter finns det mycket bra istället för mjölk. Kan baka o laga i stort sätt alla recept med det istället för mjölk. Glutenfria prod har jag ingen erfarenhet av men det finns en hel del där också. Man kan göra mkt gott av grönsaker o rotfrukter. Tål du sötpotatis kanske? Bönor o linser? Fisk är ju bra, funkar skaldjur? Svårast tycker jag det är att vänja sig vid att alternativa prod. smakar anolunda än man är van... men lär sig tycka om det med tiden. Tänker mest på alternativa mjölkprod då jag inte tål det på senare dagar. Har slutat med fläskkött och undrar lite om glutenet för min del.Man får testa lite. Stort lycka till iallafall. Tappa inte sugen!
Mvh Elisabeth G

Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008


Hej!
Jag är allergisk mot vete och kan därför äta produkter som är naturligt glutenfria. De innehåller inget sädesslag och ej heller vetestärkelse som de normala glutenfria produkterna gör. Jag läste innehållsförteckningen på några olika och många innehåller tyvärr potatismjöl eller liknande men inte pastan eller brödet (Schär pasta och Hammer Mühle fullkornsbröd). De kanske fungerar för dig? Leta annars efter andra naturligt glutenfria varor men läs alltid på dem! Apoteket har en del som man kan beställa. Hoppas du hittar något!

Skriven av Sara
Skrevs januari 2008


Tack för tipsen och peppningen! Vart kan man köpa brödet du pratar om? Eller vart brukar du köpa det? Någon som har tips om "bra" affärer i Göteborg för allergiker?

Skriven av Linnéa
Skrevs januari 2008


Har en hel del recept som kanske kan passa dig. Är multiallergiker själv och har tidigare varit vegan. Mejla gärna

Skriven av Helena
Skrevs augusti 2008


Hej Linnea!
Förstår hur du känner det, tror jag..

I Göteborg finns 2 bra bagerier (fler vet jag inte). Moccatårtan och Blomgrens glutenfria bageri. Googla på dem och se hur du tar dig dit, eller ring och prata med dem. Sen antar jag att du har en dietist att tala med, annars så ordna med det. MVH M

Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008


-Linnea.
Är du glutenintollerant eller är du allergisk mot gluten? Du vet väl att det är skillnad?

Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008


Hej. Vet hur det är!
Ett tips är att använda maizena majsstärkelse eller majsmjöl. det finns även många glutenfria mjölsorter.
maila gärna om du vill. jag är också superallergisk.

Skriven av Lisa
Skrevs augusti 2008


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier