Pepparkakor - hur gör jag om receptet
Hej,
Här är ett tänkbart utbyte:
Pröva att ersätta mjölet med bovetemjöl och rismjöl (rårismjöl är bäst) 4 delar bovetemjöl och 6 delar rismjöl. Gör ett provbak, med t ex en fjärdedel av receptet, för att hitta totala mängden mjöl som behövs (det är inte säkert att det blir samma mängd som vetemjöl).
Vill du börja i den enkla änden så ta en ljus glutenfri mix istället för vetemjöl, men du måste nog gör lite provbak för att hitta det rätta.
Skriven av Louise
Skrevs oktober 2012
Detta är vår första glutenfria jul. Jag har ett recept på pepparkakor som bakats i släkten sedan 1922 utan undantag. Nu vill jag, så klart, gärna göra detta recept glutenfritt. Hur gör man det???
Så här ser receptet ut:
850 g mörk sirap
2 rågade tsk kanel
2 rågade tsk ingefära
2 rågade tsk malda kryddnejlikor
425 g socker
425 g smör
3 ägg
ca 1,7 kg vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
Ytterst tacksam för hjälp!!!
Skriven av Anna
Skrevs oktober 2012
Här är ett tänkbart utbyte:
Pröva att ersätta mjölet med bovetemjöl och rismjöl (rårismjöl är bäst) 4 delar bovetemjöl och 6 delar rismjöl. Gör ett provbak, med t ex en fjärdedel av receptet, för att hitta totala mängden mjöl som behövs (det är inte säkert att det blir samma mängd som vetemjöl).
Vill du börja i den enkla änden så ta en ljus glutenfri mix istället för vetemjöl, men du måste nog gör lite provbak för att hitta det rätta.
Skriven av Louise
Skrevs oktober 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)