Pizza
Hej!
Undrar precis samma sak. Har liksom inte vågat prova än...
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
Är det så farligt? Kan det vara så att olika personer är olika känsliga för vanligt mjöl? Det kan ju inte bli så mycket liksom...!???
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
När jag är ritktigt sugen på en glutenfri pizza så är ända lösningen att köpa en glutenfri botten på mataffären och tar sedan med den till pizzerian och de får lägga på fyllningen som jag önskar. Jag sägetr åt dem att de är en glutenfri pizza och att de inte får vara med annat mjöl, så de lägger bottnen på folie och har de under hela tiden medans pizzan tillverkas. Jag är glad att jag kan äta sådan pizza iallafall.
Skriven av Ann-Sofie
Skrevs januari 2008
På min pizzeria i Bromma så knådas inte degen på plats utan de får den levererad och klar i aluminiumformar, och sen sätter de bara på fyllningen och gräddar. Så jag tycker det känns "säkert"
Allt som innhåller mindre än 200 ppm gluten får säljas som glutenfritt. Jag har svårt att tro att det kan yra runt så mycket mjöl i luften att det överstiger den gränsen. Jag har iallafall aldrig blivit dålig av glutenfri pizza som bakats på pizzeria. Men de finns ju de som är extra känsliga och bara kan äta "naturligt glutenfritt", där gränsen är 20 ppm. Om jag var så känslig så skulle jag antagligen inte våga testa.
Skriven av Frida
Skrevs juni 2008
Om man beställer en glutenfri pizza på en pizzeria där vanligt mjöl yr i rummet förtår jag inte hur de kan hålla pizzorna rena från kontamination (förorening).
Knådas degen i ett separat rum eller hörna?
Använder de adra ugnar?
Skulle vara underbart att bara kunna beställa en "vanlig" glutenfri pizza. : )
Smaklig måltid/ Monica
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
Undrar precis samma sak. Har liksom inte vågat prova än...
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
Är det så farligt? Kan det vara så att olika personer är olika känsliga för vanligt mjöl? Det kan ju inte bli så mycket liksom...!???
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
När jag är ritktigt sugen på en glutenfri pizza så är ända lösningen att köpa en glutenfri botten på mataffären och tar sedan med den till pizzerian och de får lägga på fyllningen som jag önskar. Jag sägetr åt dem att de är en glutenfri pizza och att de inte får vara med annat mjöl, så de lägger bottnen på folie och har de under hela tiden medans pizzan tillverkas. Jag är glad att jag kan äta sådan pizza iallafall.
Skriven av Ann-Sofie
Skrevs januari 2008
På min pizzeria i Bromma så knådas inte degen på plats utan de får den levererad och klar i aluminiumformar, och sen sätter de bara på fyllningen och gräddar. Så jag tycker det känns "säkert"
Skriven av Gäst
Skrevs juni 2008
Allt som innhåller mindre än 200 ppm gluten får säljas som glutenfritt. Jag har svårt att tro att det kan yra runt så mycket mjöl i luften att det överstiger den gränsen. Jag har iallafall aldrig blivit dålig av glutenfri pizza som bakats på pizzeria. Men de finns ju de som är extra känsliga och bara kan äta "naturligt glutenfritt", där gränsen är 20 ppm. Om jag var så känslig så skulle jag antagligen inte våga testa.
Skriven av Frida
Skrevs juni 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)