Pizzerior
Jag älskar pizza kan inte äta någon med gluten i.. Hur gör man ?
Finns det "riktiga" pizzabottnar? Inte sådana där små man kan köpa i frysdisken eller torra i paket..alltså "riktiga", kan man beställa någonstans ifrån och ta med sig till pizzerian? Längtar så..
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
Här där vi bor finns det pizzerior som gör glutenfria pizzor.. finns det inte hos er??
De har t om mjölkfria pizzor med soyaost om man tål det.
Skriven av Erica
Skrevs januari 2008
Vi håller på att ta fram pizzabottnar i folieformar 30 cm i diameter. Förfrågan kommer från Norge, där tar man med sin pizzaform och får den iordninggjord i folieformen. Kanske något att ta efter även i Sverige!
Skriven av Helena
Skrevs januari 2008
Hos oss i Lund har jag hittat en pizzeria med glutenfria pizzor - den var dock så miniliten så det var löjligt :(. Jaja.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
köper man glutenfri pizza i en pizzeria så är den inte glutenfri, det är så mycket mjöl i luften och i ugnen där dom värmer pizzan, själv skulle jag aldrig ens köpa en sallad i en pizzeria eftersom det finns spår av vete i den.
Skriven av lotta
Skrevs februari 2008
Jag säger samma sak. Det är fel att kalla en pizza som är bakad på en pizzeria glutenfri. På bagerier får dom inte säga att dom har glutenfritt bröd för att det är mjöldamm i luften där. Alltså borde det vara på samma vis på en pizzeria. Där slänger dom dessutom omkring degen som en trasa.
Skulle aldrig våga prova en "glutenfri" pizza pga mjöldammet både i lokalen och ugnen. Inte ens äta deras sallad....
Skriven av Nina
Skrevs februari 2008
Fick ett startpaket från semper där det låg en dvd från celiakiföreningen. Där sa läkaren att det inte var så "farligt" med gluten.. utan en tesked om dagen gjorde inte så stor påverkan.. kanske lite individuellt, och ej något att rekomendera. Men alltså att göra en pizza i ett "mjöldammigt" rum kan väl inte skada??
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Ja, alltså pizzan är ju inte glutenfri längre då det är mjöldamm på den. Jag skulle aldrig kunna äta en sked mjöl om dagen, räcker ju med en smula i mitt smörpaket för att jag ska ligga och vara dålig flera dagar.
Den läkaren som har sagt det tror jag inte själv har provat på att vara dålig... för det är ingen hit.
Skriven av Nina
Skrevs mars 2008
Hej! Jag har en zon som inte tål gluten, de gånger vi äter pizza tar jag med mig egen botten som jag gjort och förvarar i folieform. Helt perfekt att göra några på en gång och frysa in. Däremot håller jag med andra inlägg om att lite vanskligt är det med allt mjöldamm..//Cathrine
Skriven av Cathrine
Skrevs april 2008
Erica Persson.Ang glutenfria pizzerior.Var bor du?
Skriven av Eva-Lena
Skrevs maj 2008
Finns det "riktiga" pizzabottnar? Inte sådana där små man kan köpa i frysdisken eller torra i paket..alltså "riktiga", kan man beställa någonstans ifrån och ta med sig till pizzerian? Längtar så..
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
Här där vi bor finns det pizzerior som gör glutenfria pizzor.. finns det inte hos er??
De har t om mjölkfria pizzor med soyaost om man tål det.
Skriven av Erica
Skrevs januari 2008
Vi håller på att ta fram pizzabottnar i folieformar 30 cm i diameter. Förfrågan kommer från Norge, där tar man med sin pizzaform och får den iordninggjord i folieformen. Kanske något att ta efter även i Sverige!
Skriven av Helena
Skrevs januari 2008
Hos oss i Lund har jag hittat en pizzeria med glutenfria pizzor - den var dock så miniliten så det var löjligt :(. Jaja.
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008
köper man glutenfri pizza i en pizzeria så är den inte glutenfri, det är så mycket mjöl i luften och i ugnen där dom värmer pizzan, själv skulle jag aldrig ens köpa en sallad i en pizzeria eftersom det finns spår av vete i den.
Skriven av lotta
Skrevs februari 2008
Jag säger samma sak. Det är fel att kalla en pizza som är bakad på en pizzeria glutenfri. På bagerier får dom inte säga att dom har glutenfritt bröd för att det är mjöldamm i luften där. Alltså borde det vara på samma vis på en pizzeria. Där slänger dom dessutom omkring degen som en trasa.
Skulle aldrig våga prova en "glutenfri" pizza pga mjöldammet både i lokalen och ugnen. Inte ens äta deras sallad....
Skriven av Nina
Skrevs februari 2008
Fick ett startpaket från semper där det låg en dvd från celiakiföreningen. Där sa läkaren att det inte var så "farligt" med gluten.. utan en tesked om dagen gjorde inte så stor påverkan.. kanske lite individuellt, och ej något att rekomendera. Men alltså att göra en pizza i ett "mjöldammigt" rum kan väl inte skada??
Skriven av Gäst
Skrevs mars 2008
Ja, alltså pizzan är ju inte glutenfri längre då det är mjöldamm på den. Jag skulle aldrig kunna äta en sked mjöl om dagen, räcker ju med en smula i mitt smörpaket för att jag ska ligga och vara dålig flera dagar.
Den läkaren som har sagt det tror jag inte själv har provat på att vara dålig... för det är ingen hit.
Skriven av Nina
Skrevs mars 2008
Hej! Jag har en zon som inte tål gluten, de gånger vi äter pizza tar jag med mig egen botten som jag gjort och förvarar i folieform. Helt perfekt att göra några på en gång och frysa in. Däremot håller jag med andra inlägg om att lite vanskligt är det med allt mjöldamm..//Cathrine
Skriven av Cathrine
Skrevs april 2008
Erica Persson.Ang glutenfria pizzerior.Var bor du?
Skriven av Eva-Lena
Skrevs maj 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)