Pringleschips
Skriven av Lars
Skrevs november 2005
Hej!
När jag var hos en dietist för min son som är veteallergiker så sa hon att glutenintoleranta tål vetestärkelse, men det gör inte veteallergiker. Det är därför endast när det står "naturligt fritt från gluten" som min son kan äta det. Men det är många glutenfria varor som innehåller vetestärkelse, så det borde ju gå bra för dig.
Mvh
Maria
Skriven av Maria
Skrevs november 2005
Vetestärkelse är okej att äta om man är glutenintolerant, men däremot inte veteprotein! Lätt att blanda ihop... men viktigt att hålla reda på.
Skriven av Anja
Skrevs november 2005
Hej!!
Jag har pratat med dom på pringles och enligt dom så är alla utom 2 sorter glutenfria. Dom innehåller ingen mätbar mängd vetestärkelse. Jag är väldigt känslig mot gluten, men jag klarar av att äta pringles till min stora glädje :)
Sökte just på pringles, det är smakerna Paprika och curry som innehåller gluten. För kryddorna innehåller ströbröd.
Men dom andra sorterna är glutenfria enligt dom.
Kram/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)