Projektarbete-celiaki
Jag håller på med ett projektarbete i skolan där jag nu ska göra en undersökning inom glutenintollerans. Det skulle vara jättekul om det finns några som kan ge svar hyfsat snabbt.
- Hur ser det "vardagliga" livet ut för dig när du är ute och äter på restaurang eller café med vänner/familj?
- Finns det ofta många olika alternativ eller brukar du strunta i mat/fika och äta innan/efter?
- Brukar personalen vara hjälpsamma och trevliga eller ovetandes?
Jag får nästan alltid uppfattningen av att de tycker jag är krånglig när jag frågar om alternativ eller så har de ingen aning om vad gluten betyder.
Tacksam för svar!
Skriven av Emma
Skrevs december 2012
Hej,
Jag har inte celiaki, men min 4-åriga son har. Så länge vi är hemma är det inga problem, men okunskapen i samhället är mycket stor. Efter några försök att äta ute har vi gett upp. Personalen på restauranger verkar osäker och då känns det inte tryggt att äta där.
Numera tar vi med oss husbilen om vi blir borta över en måltid, för då har vi köket med oss. Annars får det bli Burger King. Vill vi ändå äta på restaurang ringer jag några dagar i förväg och beställer.
Vårt lokala bageri har en eller två sorters kakor som är naturligt glutenfria. Glutenfritt bröd får de tydligen inte sälja eftersom de hanterar vanligt mjöl i bageriet.
Hoppas du har nytta av detta och lycka till med projektarbetet.
Skriven av Anna
Skrevs december 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)