Råd om Celiaki..
Hej alla, för ungefär ett halvår sen fick jag veta att jag inte tål gluten, på ungefär en nanosekund bestämde jag mig för att "Det ska bli spännande att testa nya sorters mat" istället för att vara ledsen eller så. Jag har aldrig älskat pasta, bröd och allt det där så jag har nästa hela tiden tyckt att det här är okej, men så går jag förbi caféer och ser folk äta alla goda baguetter och ciabattas, eller så får jag ett sånt sug efter lökringar, som ju är friterade. Finns det någon där ute som bara...jag vet inte....kan hjälpa mig att tänka positivt eller dela med sig av något gott recept eller vad som helst, jag vet inte..det känns bara som jag är den enda människan i världen med celiaki som kan känna såhär ibland...Och jag känner mig hela tiden som en sån nybörjare på det här, det är jag ju...så..jag behöver era råd...
Skriven av Amanda
Skrevs september 2012
Hejsan!
Visst känner man så ibland. Jaghar låtit bli gluten samt mjölkprodukter i ca 2 år nu och ibland är det träligt. Trots allt, vill jag inte tillbaka till mitt mående som det var innan. Men det blir också en drivkraft till att bli duktig på att baka. Numera är jag en fena på ( iallafall jämför med tidigare) på naturligt glutenfritt bröd. Kakor håller jag också på och experimenterar med. Så ja, du är inte ensam.... Det finns fina Fb-grupper att hänga i. Vi med celiaki är den största, natruligt glutenfritt är en grupp om du inte tål vetestärkelse. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs september 2012
Bli medlem i SCF och hör med någon läns eller lokalförening om de har någon bakkurs! Lär dig mer om celiaki o få massor av tips om hur man lever med detta. Det är helt naturligt att deppa ett tag, men ser man möjligheter efterhand o kan använda andras tips. Kan också rekommendera att du lånar Elisabeth Ekstrands receptböcker o ser att det finns så mkt gott och att hon har gjort misstagen så du slipper det!
Försök också åka till "Mat för livet-mässan" i Sthlm i November!
Du är inte ensam! Vi är många!!!
Kramar
Ulla
Skriven av Ulla
Skrevs oktober 2012
Skriven av Amanda
Skrevs september 2012
Hejsan!
Visst känner man så ibland. Jaghar låtit bli gluten samt mjölkprodukter i ca 2 år nu och ibland är det träligt. Trots allt, vill jag inte tillbaka till mitt mående som det var innan. Men det blir också en drivkraft till att bli duktig på att baka. Numera är jag en fena på ( iallafall jämför med tidigare) på naturligt glutenfritt bröd. Kakor håller jag också på och experimenterar med. Så ja, du är inte ensam.... Det finns fina Fb-grupper att hänga i. Vi med celiaki är den största, natruligt glutenfritt är en grupp om du inte tål vetestärkelse. Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs september 2012
Bli medlem i SCF och hör med någon läns eller lokalförening om de har någon bakkurs! Lär dig mer om celiaki o få massor av tips om hur man lever med detta. Det är helt naturligt att deppa ett tag, men ser man möjligheter efterhand o kan använda andras tips. Kan också rekommendera att du lånar Elisabeth Ekstrands receptböcker o ser att det finns så mkt gott och att hon har gjort misstagen så du slipper det!
Försök också åka till "Mat för livet-mässan" i Sthlm i November!
Du är inte ensam! Vi är många!!!
Kramar
Ulla
Skriven av Ulla
Skrevs oktober 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)