RESA TILL RHODOS
jag ska till Rhodos om 2 månader o undrar om någon kan rekomendera affärer eller bageri eller resturanger med glutenfritt.Och hur har ni gjort med mat när ni har varit på Rhodos?Är dom förstående o hjälpsamma.Jag ska bo i Rhodos stad!
Skriven av Åse
Skrevs juli 2008
Hej!
Sök på Rhodos på forumet så finns det en del att läsa till att börja med.
Skriven av Ann
Skrevs juli 2008
Hej! Har varit på Rhodos i två veckor med min familj. Mitt tips är att ladda hem celiakiföreningens översättningskort och ta för vana att visa upp det innan ni beställer mat. Min dotter är väldigt känslig mot gluten och vete. Hon blev lite dålig i magen två gånger och då var det antingen Nestle glass eller pommesfritts som hadde gjorts i samma olja som chickennaggets.Vet ej vilket men hon åt bägge sakerna vid bådda tillfällena. Vi hittade inte glutenfritt bröd, pasta osa. i affärerna. Vi hadde med oss bröd och pasta. Vi bodde på Sunwing Resort där fanns det att köpa glutenfritt(dyrt) och personal som var van att ta hand om allergier. Vi hadde en jätte bra resa och hoppas ni också får det./Helena
Skriven av Helena
Skrevs juli 2008
Vi kom hem från Rhodos för två veckor sen. Min dotter som är 13 år har celiki, vi fick nyligen diagnosen, så resan bekymmrade mig eftersom vi inte är några experter på detta ämne ännu.
Men det funkade ganska bra. Språk-kortet rekomenderar jag, det underlättar när engelskan tryter.
Vi bodde i Ixia, på ett all inclusive hotell. Det var buffe varje dag. Mycket kött och kyckling som låg i div skysåser, så det var svårt att veta vad de var gjorda på. Min dotter åt mycket pommes och tzatsiki under denna vecka. Hon fick också glutenfri pasta som de kokade i resturangen. De hade ett frukostbröd, men det tyckte hon inte om. Vi hade med oss det hårda brödet som du kan blöta kvälen innan, så blir det som hönökaka morgonen efter. Ett tips är att ha lite bröd och smörgåsrån i handbagaget i fall det blir strul på flygplanet eller som matsäck på utflykter. Vårat plan var försenat tre timmar när vi skulle hem. Det bjöds på smörgåsar på flygplatsen, men då ingen glutenfritt förstås.
Hoppas ni får en skön resa.
Marina
Skriven av Marina
Skrevs augusti 2008
-Marina- Jag såg att du skrev om ett bröd som är som hönökaka, snälla kan du beskriva hur man gör, skulle gärna vilja smaka sånt igen..Moa
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Tack för alla tips,det med hönökaka skulle jag gärna veta vilket bröd du tar o hur gör du
Skriven av Åse
Skrevs augusti 2008
Jo! Sempers knäckebröd, månformad. Man bryter av den storlek man vill ha. Sen håller man den under rinnande vatten (vatten på flaska om man är utomlands) den ska bli genomblöt. Lägg sedan brödbiten i en plast påse, väl försluten under natten. Och på morgonen har man ett bröd som är snarlikt en hönökaka. Det funkar, hur otroligt det än låter.
Jag hade med mig plastpåsar och påsförslutare till Rhodos. Jag la brödet på en tallrik och hällde vatten på den, och vände den sen i vattnet från flaskan.
Man kan ju använda detta hemma också för att få mer variation på frukost brödet.
*Marina*
Skriven av Marina
Skrevs augusti 2008
Hej! Marina jag läste att ni varit i Ixia på ett all inclusive hotell. Vad hette det? Vi ska dit i maj till Blue Star Atlantica Princess och min son har celiaki.
Skriven av Karina
Skrevs mars 2009
Vi åkte med Solresor, hotellet vi bodde på hette Forum Beach. Hoppas att ni får en skön semester på Rhodos. Vi hade lite strul med den glutenfria maten på planet och på flygplatsen. Vårat flyg hem var försenat, de bjöd på mackor men hade då inget glutenfritt. Rekomenderar att ha lite "eget" i handbagaget. Vi hade riskakor och smörgåsrån.
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs mars 2009
Skriven av Åse
Skrevs juli 2008
Hej!
Sök på Rhodos på forumet så finns det en del att läsa till att börja med.
Skriven av Ann
Skrevs juli 2008
Hej! Har varit på Rhodos i två veckor med min familj. Mitt tips är att ladda hem celiakiföreningens översättningskort och ta för vana att visa upp det innan ni beställer mat. Min dotter är väldigt känslig mot gluten och vete. Hon blev lite dålig i magen två gånger och då var det antingen Nestle glass eller pommesfritts som hadde gjorts i samma olja som chickennaggets.Vet ej vilket men hon åt bägge sakerna vid bådda tillfällena. Vi hittade inte glutenfritt bröd, pasta osa. i affärerna. Vi hadde med oss bröd och pasta. Vi bodde på Sunwing Resort där fanns det att köpa glutenfritt(dyrt) och personal som var van att ta hand om allergier. Vi hadde en jätte bra resa och hoppas ni också får det./Helena
Skriven av Helena
Skrevs juli 2008
Vi kom hem från Rhodos för två veckor sen. Min dotter som är 13 år har celiki, vi fick nyligen diagnosen, så resan bekymmrade mig eftersom vi inte är några experter på detta ämne ännu.
Men det funkade ganska bra. Språk-kortet rekomenderar jag, det underlättar när engelskan tryter.
Vi bodde i Ixia, på ett all inclusive hotell. Det var buffe varje dag. Mycket kött och kyckling som låg i div skysåser, så det var svårt att veta vad de var gjorda på. Min dotter åt mycket pommes och tzatsiki under denna vecka. Hon fick också glutenfri pasta som de kokade i resturangen. De hade ett frukostbröd, men det tyckte hon inte om. Vi hade med oss det hårda brödet som du kan blöta kvälen innan, så blir det som hönökaka morgonen efter. Ett tips är att ha lite bröd och smörgåsrån i handbagaget i fall det blir strul på flygplanet eller som matsäck på utflykter. Vårat plan var försenat tre timmar när vi skulle hem. Det bjöds på smörgåsar på flygplatsen, men då ingen glutenfritt förstås.
Hoppas ni får en skön resa.
Marina
Skriven av Marina
Skrevs augusti 2008
-Marina- Jag såg att du skrev om ett bröd som är som hönökaka, snälla kan du beskriva hur man gör, skulle gärna vilja smaka sånt igen..Moa
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2008
Tack för alla tips,det med hönökaka skulle jag gärna veta vilket bröd du tar o hur gör du
Skriven av Åse
Skrevs augusti 2008
Jo! Sempers knäckebröd, månformad. Man bryter av den storlek man vill ha. Sen håller man den under rinnande vatten (vatten på flaska om man är utomlands) den ska bli genomblöt. Lägg sedan brödbiten i en plast påse, väl försluten under natten. Och på morgonen har man ett bröd som är snarlikt en hönökaka. Det funkar, hur otroligt det än låter.
Jag hade med mig plastpåsar och påsförslutare till Rhodos. Jag la brödet på en tallrik och hällde vatten på den, och vände den sen i vattnet från flaskan.
Man kan ju använda detta hemma också för att få mer variation på frukost brödet.
*Marina*
Skriven av Marina
Skrevs augusti 2008
Hej! Marina jag läste att ni varit i Ixia på ett all inclusive hotell. Vad hette det? Vi ska dit i maj till Blue Star Atlantica Princess och min son har celiaki.
Skriven av Karina
Skrevs mars 2009
Vi åkte med Solresor, hotellet vi bodde på hette Forum Beach. Hoppas att ni får en skön semester på Rhodos. Vi hade lite strul med den glutenfria maten på planet och på flygplatsen. Vårat flyg hem var försenat, de bjöd på mackor men hade då inget glutenfritt. Rekomenderar att ha lite "eget" i handbagaget. Vi hade riskakor och smörgåsrån.
>>Marina<<
Skriven av Marina
Skrevs mars 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)