Reagerar på nästan allt
Jag, en tjej på 28 år, undrar väldigt om
det finns någon till som har det som jag.
Jag äter just nu väldigt strikt kost med
bara rena produkter. Det är faktiskt enk-
lare att säga vad jag kan äta än tvärtom.
Har glutenintolerans sedan födseln och
fick laktos (eller mjölkproteinallergi,
vet ej) i tonåren och började reagera även
på ägg för några år sen. För ca tre år sen
började jag få allergireaktioner i form av
nässelutslag, astmakänningar/andnöd, klåda
i ögon och ansikte. Allt har stegvis blivit
bara värre och jag har plockat bort massor
av saker från inköpslistan, däribland allt
som innehåller färgämnen. De flesta kryddor
verkar jag också reagera på. Dietisten har
en teori om att det kan vara jäst som är
boven så just nu äter jag endast tunnbröd
och riskakor.
Har hamnat i det läget att jag inte vet
själv vad jag reagerar på och tvärtom, så
nu är jag rädd för att jag uteslutit så
här mycket i onödan, för jag mår ju ändå
inte bra, även om jag blivit något bättre
i magen. Ett ljus i mörkret är att jag
tror att jag hittat en bra läkare.
Finns det någon som känner igen sig
och/eller har några tips så blir jag
jätteglad. Jag hoppas ändå att det
inte finns någon mer som har det så här.
Kramar från Mari
Skriven av Mari
Skrevs januari 2001
Hej Mari !
Det finns fler som du, jag är en av dessa. Fick för en månad sedan reda på att jag är födoämnesallergiker och kan idag bara äta ris-rent kött- bananer- päron på burk - dricka kaffe - mjölkfritt margarin . Ska som tur vad till en dietist i veckan så jag hoppas hon kan hjälpa mig. Jag längtar mest efter att få kunna äta mjukt bröd men det är ju oftast vete- majs stärkelse i dessa eller soja . Det var lite av en chock när jag fick svaret men livet går ju vidare ändå, även om man skulle vilja vräka i sig alla dessa godsaker som man åt förr.. Mina problem visar sig så att jag får utslag på hela kroppen men mest i ansiktet(suck) . Några tips har jag inte just nu åt dig men du är inte ensam iallafall, man tror det bara.
Kramar Birgitta
Skriven av Birgitta
Skrevs juli 2001
Hej, Jag är 25 år jag..
Visst är det trist när man inte kan äta allt? För ca 3 år sedan började det med nötter.. för 2 år sedan kom vete/gluten (? ej helt fastställt än med gluten men vete tål jag inte ens stärkelsen av), lactos, sojaprotein och alla dess bönsläktingar (e413, e312 etc), tomat, morötter, äpplen, päron, bananer, avocado, körsbär, curry (kan vara bockhornsklövern däri som är boven), spiskummin/kummin etc etc
Det som går är majs, potatis, ris, kött, ägg, fisk, kyckling, havre, citrusfrukter ( om jag inte stressar) . Nu på sista tiden verkar det blivit bättre med lactosöverlänsligheten i alla fall.. jag tål lite lactosreducerade produkter nu.
Vissa saker saknar man mycket.. och med allergimedicin i kroppen så kan jag iaf äta lite Avokado och annan frukt.. det värsta är väl när man försöker äta ute.. men bara man letar så hittar man mer o mer som faktiskt går och äta.. och nu skall jag snart till en dietist..
Hoppas det blir bättre för dig med!
Hälsningar Pia från Stockholm
Skriven av Pia
Skrevs juli 2001
Hej!
jag har en dotter som reagerar mot allt, men vi har fått underbar hjälp av dietist.
kolla upp konserveringsmedel
mvh Gunilla Hägerstrand
Skriven av Gunilla
Skrevs juni 2002
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)