Recept på mat till 10 månaders
Skriven av Therese
Skrevs oktober 2006
Har du en mixer, så kan du ju laga nästan vad som helst, så länge du skippar saltet...
Koka gärna grytbitar i vatten, på slutet kan du lägga i potatis och grönsaker, tex broccoli, morot, blomkål, vad nu ditt barn tål. Kör det sedan i mixern, eller mosa med gaffel.
Köttfärs är ett alternativ, går också att koka, jättesnabb matlagning!
Ett bra tips är saltfri buljong, den piffar till det mesta! Finns på hälsokosten, eller i välsorterade livsmedelsbutiker, (eller gör själv om du orkar)
Jag kommer säkert på mer, maila mig gärna om du vill ha mer tips, och gärna vilka allergier som det ska tas hänsyn till.
Hälsningar Lisa
Skriven av Lisa
Skrevs oktober 2006
Koka kycklingfile, morot och lök och kör sedan allt med mixerstav. Frys in i iskub-lådan så är det lätt att tina så mycket du behöver. Koka potatis till när det är dags att äta.
Koka fisk på samma sätt och frys in.
Fläskfärsbullar är också lätt att göra. Dessa fryser du på en bricka och kokar sedan tillsammans med ex. potatisen när det är dags att äta.
Köttfärsröra är också enkelt att koka och frysa in i iskub-lådan. Perfekt att ta upp till lite kokta makaroner.
Lycka till!
Skriven av Lisa
Skrevs oktober 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)