Resa till Kina
Åker till Kina om ett par veckor och blir borta i ca 4 mån. Någon som har erfarenhet av att resa i Kina men glutenintolerans? Hur ser det allmänna matläget ut vad det gäller gluten?
Hej! Vad kul med en kinaresa, ett fantastiskt land att uppleva. Har bott i Kina/Peking i flera år med multiallergiskt barn, dock inte gluten. Men generellt kan jag berätta att den kinesiska maten i sig baseras på risstärkelse och majsstärkelse. Men en del av deras degknyten (dumplings() som finns görs på vanligt vetemjöl. Att äta ute som allergiker i Kina är inte helt okomplicerat pga deras bristande kunskaper i engelska och förståelse för allergier. Det gäller att vara tydlig, övertydlig på restauranger, vet inte hur många gånger jag varit med ute i köket och kollat HUR de tillagar och med vilka ingredienser. Ett råd är att skaffa ett kort från Celiakiförbundet där det står med kinesiska tecken om din överkänslighet. Vet inte om du pratar kinesiska, om inte är det bra att lära sig det viktigaste på språket innan du reser. Glutenfritt bröd och pasta fanns att få tag på när jag flyttade hem för 1.5 år sedan. Det finns en kedja som heter Jenny Lou som anpassat sina varor till västerlänningar och i deras sortiment fanns det glutenfritt. Men ta med dig så mycket du kan från Sverige för att vara på den säkra sidan. Våra resväskor var fyllda med allergivaror efter varje sverigebesök. På Jenny Lou hittar man mycket importerade varor, bla från USA och de innehållsförteckningarna går ju att läsa, de kinesiska varorna har allt innehåll skrivna med tecken. Men med lite tålamod och försiktighet är jag säker på att kommer att få en härlig vistelse i underbara Kina=)
Hoppas att du får en trevlig resa!! Hälsningar Marie
Skriven av Marie
Skrevs januari 2011
Finns det glutenfritt bröd att få tag i?
// Josef
Skriven av Josef
Skrevs januari 2011
Hej! Vad kul med en kinaresa, ett fantastiskt land att uppleva. Har bott i Kina/Peking i flera år med multiallergiskt barn, dock inte gluten. Men generellt kan jag berätta att den kinesiska maten i sig baseras på risstärkelse och majsstärkelse. Men en del av deras degknyten (dumplings() som finns görs på vanligt vetemjöl. Att äta ute som allergiker i Kina är inte helt okomplicerat pga deras bristande kunskaper i engelska och förståelse för allergier. Det gäller att vara tydlig, övertydlig på restauranger, vet inte hur många gånger jag varit med ute i köket och kollat HUR de tillagar och med vilka ingredienser. Ett råd är att skaffa ett kort från Celiakiförbundet där det står med kinesiska tecken om din överkänslighet. Vet inte om du pratar kinesiska, om inte är det bra att lära sig det viktigaste på språket innan du reser. Glutenfritt bröd och pasta fanns att få tag på när jag flyttade hem för 1.5 år sedan. Det finns en kedja som heter Jenny Lou som anpassat sina varor till västerlänningar och i deras sortiment fanns det glutenfritt. Men ta med dig så mycket du kan från Sverige för att vara på den säkra sidan. Våra resväskor var fyllda med allergivaror efter varje sverigebesök. På Jenny Lou hittar man mycket importerade varor, bla från USA och de innehållsförteckningarna går ju att läsa, de kinesiska varorna har allt innehåll skrivna med tecken. Men med lite tålamod och försiktighet är jag säker på att kommer att få en härlig vistelse i underbara Kina=)
Hoppas att du får en trevlig resa!! Hälsningar Marie
Skriven av Marie
Skrevs januari 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)