Rest m Ving? mjölk o äggallergiker
Skriven av Lotta
Skrevs november 2008
Hej!
Vi har precis varit på Rhodos med en dotter som har Celiaki och en dotter med mjölkprotein, ägg och fiskallergi. Vi åkte med Ving och bodde på ett SunGarden hotell med All Inclusive. Det fungerade utmärkt och det var så skönt! De lagade mat från A la carten till tjejerna vid varje måltid. Det enda som vi hade med oss hemifrån och som vi behövde använda var det mjöklfria margarinet. Allt annat fanns, solhavre glutenfritt bröd, musli mm. Tips är att skriva ut översättningskort från Celiakiförbundet och även från Astma o allergiföbundet. Vår dotter klarar att äta ur samma kärl som det varit ägg och möjlk och som är urdiskade. Hon reagerar med andning för minsta lilla fel men det gick jättebra hela resan!
MVh
Ullis
Skriven av Ulrika
Skrevs november 2008
Hej Lotta!
Jag kanske är lite sen att svara på din fråga, men jag gör ett inlägg iaf. Jag har allergi mot mjölkprotein, äggprotein samt hasselnötter sedan födseln och reagerar rätt fort med andningssvårigheter vid minsta lilla. Jag har varit ute och rest med mina föräldrar under hela min uppväxt och även ensam som vuxen och jag upplever att idag finns det en väldigt hög medvetenhet om allergier världen över om man jämför med för tjugo år sedan. Jag har alltid med mig cortison-tabletter och adrenalinspruta, men har som tur väl är inte behövt använda någotdera på ett par år nu. Det svåra när man är utomlands är att få folk förstår att man inte kan äta NÅGONTING som är gjort på mjölk. Ofta får jag frågor om det är ok med kokosmjölk istället och många har svårt att förstå varför jag inte kan äta ost, det kommer ju från paketet och inte från mjölk. Är jag bara väldigt tydlig med att påpeka att jag inte kan äta någonting som innehåller mjölk eller ägg och att de inte får steka i smör eller använda samma verktyg som i annan mat utan att diska dem mellan så brukar det gå bra. Jag har även för vana att stryka lite mat på insidan av min handled innan jag äter det då jag får nässelutslag vid kontakt med något jag inte tål. Reagerar jag inte på kontakttestet så tar jag en droppe/smula på tungan och väntar ett par minuter för att se om jag reagerar innan jag äter. Ta det försiktigt och var noga att förklara era önskemål så kommer det garanterat att gå jättebra! Och framförallt kom ihåg att det är inte alls oartigt eller fel att skicka ut maten igen om man inte är tillfredsställd med hur den verkar och förstår inte personalen er innan ni ska beställa så finns det andra ställen att äta på, det är bara att resa sig och gå. Lite lurigt är det dock med flygplansmat, där har jag blivit dålig ett par gånger så jag har för vana att alltid ha lite chips, en pastasallad och annat som jag kan äta under flygresan. Ibland får man ta med sig det genom säkerhetskontrollen, ibland inte, men förklarar man hur det ligger till så brukar det inte vara några större problem så länge man inte har några vätskor med sig.
Ha en trevlig resa och skriv gärna och berätta hur det gick när ni kommer hem.
Skriven av Simon
Skrevs december 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)