SPÅR av mjöl?!
Hej!
Tänkte baka en chokladtårta, som ser helt underbar ut! Mamma var och köpte choklad och jag skulle precis börja när jag ögnade igenom innehållsförteckningen på chokladen. Där står det att den kan innehålla "SPÅR av mjöl". Jag undrar, är detta något att vara försiktig med, eller är gränsen under den där andelen som man brukar räkna med?
Vore tacksam för svar så snart som möjligt!
Skriven av Anna
Skrevs december 2003
Jag tycker att du skall skippa den chokladen. det finns säkert någon annan choklad du kan använda. mvh Sirpa
Skriven av Sirpa
Skrevs januari 2004
Det är i tillverkningsledet det formodligen tillverkats ngt annat med mjöl i. Det är omöjligt att säga hur mycket det är och om du blir sjuk eller inte, det bästa är att avstå. Med personligen så äter jag tex besvier på konditori och det är ju även det bakat i ett bageri så man riskerar mjöldamm, vilket ändå brukar gå bra (och jag hoppas på tur även i fortsättningen) så man måste ju sjäv avgöra vad man kan äta och inte!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2004
Tack för era svar!
Jag gjorde kakan på annan choklad (hittade annat i skåpet). Jag kan ju hälsa er att det blev faktiskt en rätt lyckad nyårskaka.
Skriven av Anna
Skrevs januari 2004
Hej! Har man en konstaterad celiaki ska man ABSOLUT låta bli att `synda`eller äta mat med spår av gluten. Detta svar fick jag av min dotters läkare vid fråga och det beror helt enkelt på att eftersom det är en autoimmun sjukdom så innebär det att kroppen ger sig på sig själv(tarmluddet försvinner). Du kan ju inte se tarmluddet skadas och det är faktiskt inte så att man märker av nånting alls vid provokation.Jag hade bakat vanliga vetebullar för många år sen (både glutenfria och vanliga)tyvärr var de så lika till utseendet att jag råkade ge min dotter en (stor)gluten-bulle till fikat.Det enda som man kunde märka på henne var att hon blev på dåligt humör en till två veckor efteråt. så mitt råd är absolut avhållsamhet. Och tänk på att om man inte utsätter sig för frestelsen då o då så saknar man det inte heller. M,v,h Christina M
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2004
Hej! Har man en konstaterad celiaki ska man ABSOLUT låta bli att `synda`eller äta mat med spår av gluten. Detta svar fick jag av min dotters läkare vid fråga och det beror helt enkelt på att eftersom det är en autoimmun sjukdom så innebär det att kroppen ger sig på sig själv(tarmluddet försvinner). Du kan ju inte se tarmluddet skadas och det är inte alls säkert att man märker nånting vid provokation.Jag hade bakat vanliga vetebullar för många år sen (både glutenfria och vanliga)tyvärr var de så lika till utseendet att jag råkade ge min dotter en (stor)gluten-bulle till fikat.Det enda som man kunde märka på henne var att hon blev på dåligt humör en till två veckor efteråt. så mitt råd är absolut avhållsamhet. Och tänk på att om man inte utsätter sig för frestelsen då o då så saknar man det inte heller. M,v,h Christina M
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2004
Jo jag vet att man inte ska synda.
Hade inte tänkt göra det heller. Tänkte bara att om det stod spår så kanske det var under gränsen. Kanske var som med soja. Det innehåller ju gluten, men försvinner eller nåt sådant. Men jag har inte använt den choklad som köptes utan tog annan (se tidigare inlägg).
Skriven av Anna
Skrevs januari 2004
Tänkte baka en chokladtårta, som ser helt underbar ut! Mamma var och köpte choklad och jag skulle precis börja när jag ögnade igenom innehållsförteckningen på chokladen. Där står det att den kan innehålla "SPÅR av mjöl". Jag undrar, är detta något att vara försiktig med, eller är gränsen under den där andelen som man brukar räkna med?
Vore tacksam för svar så snart som möjligt!
Skriven av Anna
Skrevs december 2003
Jag tycker att du skall skippa den chokladen. det finns säkert någon annan choklad du kan använda. mvh Sirpa
Skriven av Sirpa
Skrevs januari 2004
Det är i tillverkningsledet det formodligen tillverkats ngt annat med mjöl i. Det är omöjligt att säga hur mycket det är och om du blir sjuk eller inte, det bästa är att avstå. Med personligen så äter jag tex besvier på konditori och det är ju även det bakat i ett bageri så man riskerar mjöldamm, vilket ändå brukar gå bra (och jag hoppas på tur även i fortsättningen) så man måste ju sjäv avgöra vad man kan äta och inte!
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2004
Tack för era svar!
Jag gjorde kakan på annan choklad (hittade annat i skåpet). Jag kan ju hälsa er att det blev faktiskt en rätt lyckad nyårskaka.
Skriven av Anna
Skrevs januari 2004
Hej! Har man en konstaterad celiaki ska man ABSOLUT låta bli att `synda`eller äta mat med spår av gluten. Detta svar fick jag av min dotters läkare vid fråga och det beror helt enkelt på att eftersom det är en autoimmun sjukdom så innebär det att kroppen ger sig på sig själv(tarmluddet försvinner). Du kan ju inte se tarmluddet skadas och det är faktiskt inte så att man märker av nånting alls vid provokation.Jag hade bakat vanliga vetebullar för många år sen (både glutenfria och vanliga)tyvärr var de så lika till utseendet att jag råkade ge min dotter en (stor)gluten-bulle till fikat.Det enda som man kunde märka på henne var att hon blev på dåligt humör en till två veckor efteråt. så mitt råd är absolut avhållsamhet. Och tänk på att om man inte utsätter sig för frestelsen då o då så saknar man det inte heller. M,v,h Christina M
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2004
Hej! Har man en konstaterad celiaki ska man ABSOLUT låta bli att `synda`eller äta mat med spår av gluten. Detta svar fick jag av min dotters läkare vid fråga och det beror helt enkelt på att eftersom det är en autoimmun sjukdom så innebär det att kroppen ger sig på sig själv(tarmluddet försvinner). Du kan ju inte se tarmluddet skadas och det är inte alls säkert att man märker nånting vid provokation.Jag hade bakat vanliga vetebullar för många år sen (både glutenfria och vanliga)tyvärr var de så lika till utseendet att jag råkade ge min dotter en (stor)gluten-bulle till fikat.Det enda som man kunde märka på henne var att hon blev på dåligt humör en till två veckor efteråt. så mitt råd är absolut avhållsamhet. Och tänk på att om man inte utsätter sig för frestelsen då o då så saknar man det inte heller. M,v,h Christina M
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2004
Jo jag vet att man inte ska synda.
Hade inte tänkt göra det heller. Tänkte bara att om det stod spår så kanske det var under gränsen. Kanske var som med soja. Det innehåller ju gluten, men försvinner eller nåt sådant. Men jag har inte använt den choklad som köptes utan tog annan (se tidigare inlägg).
Skriven av Anna
Skrevs januari 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)