Selma-bakelsen!

Är det någon som hört om den? Tydligen var det en mormor/farmor (?) som tröttnade på att aldrig kunna gå ut och fika med sitt allergiska barnbarn och komponerade en egen bakelse som hon sen frågade om caféerna var intresserade av att göra. För att göra en lång historia kort: Barnbarnet var allergiskt mot bl.a. ägg och mjölk och denna bakelse innehöll maräng m.m. Hur gör man maräng då??

Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006


Har letat men inte kunnat hitta något om denna bakelse. Maräng görs på äggvita och socker, så det är nog inget för äggallergiker.

Skriven av Berit
Skrevs december 2006


Precis! Tyckte också att det var konstigt, men det var så det stod i tidningen.

Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006


Läs här! Inte utan att man blir lite nyfiken. :-) http://expressen.se/index.jsp?a=796137

Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006


Maräng utan ägg... visst blir man nyfiken! Och varför detta hemlighetsmakeri över vad hon använt istället för ägg? Det blir jag också nyfiken på. Vi får hoppas hon avslöjar det snart.

Skriven av Berit
Skrevs december 2006


Men, jag har gjort maräng massor med gånger med enbart socker, vatten och gelatin!!

Skriven av Lisa
Skrevs december 2006


Hej där ute!
Ang. Selma-bakelsen så ska ingredienserna avslöjas på någon allergi-stämma här i Karlskrona i februari. Att göra äggfria maränger är inga svårigheter! receptet finns att hitta här på allergimat.com!
Dessutom att tillverka grädde av Oatlys imat+gelantin...är inte heller speciellt avancerat.
Vad som däremot är fantastiskt är att denna bakelse ska säljas på en av stadens caféer! Frågan är ju om man vågar lita på hantering etc...Gott Nytt År! hälsningar Karin


Skriven av karin
Skrevs december 2006


Gud, jag saknar maräng... men om den hemliga ingrediensen är gelatin så kan jag ändå inte äta den :/

Skriven av Annica
Skrevs december 2006


Åh, att jag inte tänkt på att kolla recept efter maränger här på allergimat! Ska genast kolla. :-)

Skriven av Soldyrkaren
Skrevs januari 2007


Någon som har hittat något recept på denna bakelse? Hittade en tidningsartikel där det stod att gräddden var på koksmjölk men inget mer.

/Lissu

Skriven av Lisbeth
Skrevs februari 2010


Hej.
Varför är ni så frågande kring maräng? Det går ju inte att köpa en enda maräng idag som är gjord på ägg, de är alla gjorda på skummjölk istället!

Skriven av Gäst
Skrevs februari 2010


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier