Selma-bakelsen!
Är det någon som hört om den? Tydligen var det en mormor/farmor (?) som tröttnade på att aldrig kunna gå ut och fika med sitt allergiska barnbarn och komponerade en egen bakelse som hon sen frågade om caféerna var intresserade av att göra. För att göra en lång historia kort: Barnbarnet var allergiskt mot bl.a. ägg och mjölk och denna bakelse innehöll maräng m.m. Hur gör man maräng då??
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006
Har letat men inte kunnat hitta något om denna bakelse. Maräng görs på äggvita och socker, så det är nog inget för äggallergiker.
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Precis! Tyckte också att det var konstigt, men det var så det stod i tidningen.
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006
Läs här! Inte utan att man blir lite nyfiken. :-) http://expressen.se/index.jsp?a=796137
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006
Maräng utan ägg... visst blir man nyfiken! Och varför detta hemlighetsmakeri över vad hon använt istället för ägg? Det blir jag också nyfiken på. Vi får hoppas hon avslöjar det snart.
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Men, jag har gjort maräng massor med gånger med enbart socker, vatten och gelatin!!
Skriven av Lisa
Skrevs december 2006
Hej där ute!
Ang. Selma-bakelsen så ska ingredienserna avslöjas på någon allergi-stämma här i Karlskrona i februari. Att göra äggfria maränger är inga svårigheter! receptet finns att hitta här på allergimat.com!
Dessutom att tillverka grädde av Oatlys imat+gelantin...är inte heller speciellt avancerat.
Vad som däremot är fantastiskt är att denna bakelse ska säljas på en av stadens caféer! Frågan är ju om man vågar lita på hantering etc...Gott Nytt År! hälsningar Karin
Skriven av karin
Skrevs december 2006
Gud, jag saknar maräng... men om den hemliga ingrediensen är gelatin så kan jag ändå inte äta den :/
Skriven av Annica
Skrevs december 2006
Åh, att jag inte tänkt på att kolla recept efter maränger här på allergimat! Ska genast kolla. :-)
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs januari 2007
Någon som har hittat något recept på denna bakelse? Hittade en tidningsartikel där det stod att gräddden var på koksmjölk men inget mer.
Hej.
Varför är ni så frågande kring maräng? Det går ju inte att köpa en enda maräng idag som är gjord på ägg, de är alla gjorda på skummjölk istället!
Skriven av Gäst
Skrevs februari 2010
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006
Har letat men inte kunnat hitta något om denna bakelse. Maräng görs på äggvita och socker, så det är nog inget för äggallergiker.
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Precis! Tyckte också att det var konstigt, men det var så det stod i tidningen.
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006
Läs här! Inte utan att man blir lite nyfiken. :-) http://expressen.se/index.jsp?a=796137
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs december 2006
Maräng utan ägg... visst blir man nyfiken! Och varför detta hemlighetsmakeri över vad hon använt istället för ägg? Det blir jag också nyfiken på. Vi får hoppas hon avslöjar det snart.
Skriven av Berit
Skrevs december 2006
Men, jag har gjort maräng massor med gånger med enbart socker, vatten och gelatin!!
Skriven av Lisa
Skrevs december 2006
Hej där ute!
Ang. Selma-bakelsen så ska ingredienserna avslöjas på någon allergi-stämma här i Karlskrona i februari. Att göra äggfria maränger är inga svårigheter! receptet finns att hitta här på allergimat.com!
Dessutom att tillverka grädde av Oatlys imat+gelantin...är inte heller speciellt avancerat.
Vad som däremot är fantastiskt är att denna bakelse ska säljas på en av stadens caféer! Frågan är ju om man vågar lita på hantering etc...Gott Nytt År! hälsningar Karin
Skriven av karin
Skrevs december 2006
Gud, jag saknar maräng... men om den hemliga ingrediensen är gelatin så kan jag ändå inte äta den :/
Skriven av Annica
Skrevs december 2006
Åh, att jag inte tänkt på att kolla recept efter maränger här på allergimat! Ska genast kolla. :-)
Skriven av Soldyrkaren
Skrevs januari 2007
Någon som har hittat något recept på denna bakelse? Hittade en tidningsartikel där det stod att gräddden var på koksmjölk men inget mer.
/Lissu
Skriven av Lisbeth
Skrevs februari 2010
Hej.
Varför är ni så frågande kring maräng? Det går ju inte att köpa en enda maräng idag som är gjord på ägg, de är alla gjorda på skummjölk istället!
Skriven av Gäst
Skrevs februari 2010
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)