Socker- och laktosfritt
Hej!
Jag undrar om det är någon som har några recept på mat eller desserter som både är socker- och laktosfria? Jag är nämligen både sackaros- och laktosintollerant. Det är svårt att laga mat och hitta livsmedel idag, när så många livsmedel och mat innehåller sackaros. Även många grönsaker och frukter innehåller sackaros. Vore jätte tacksam för lite tips!
Mvh// Camilla
Skriven av Camilla
Skrevs november 2004
Hej Camilla!
Hur reagerar du på sackaros?
/Åsa :o)
Skriven av Åsa
Skrevs januari 2005
Hej Åsa!
Jag reagerar på sackaros på så sätt att jag får fruktansvärda kramper i magen och magen svullnar. Mvh// Camilla
Skriven av Camilla
Skrevs januari 2005
Hej igen, Camilla!
Har du prövat att äta mat med lågt GI (Glykemiskt Index)? Eftersom socker (och andra snabba kolhyldrater) höjer en matvaras GI så borde mat med lågt GI vara bra för dig.
/Åsa :o)
Skriven av Åsa
Skrevs januari 2005
Hej!
Kan varmt rekommendera att gå över till LCHF, Low Carb, High Fat-metoden och studera websidan www.doktordahlqvist.se.
Kokbok finns att köpa.
F. ö. kan jag rekommendera att ta dagliga tillskott av probiotika och matsmältningsenzymer, samt ev. saltsyrapreparat, om man har svårt i början att bryta ner fett.
Hej.
Jag bakar ibland mjuka kakor, bullar, lussekatter mm helt utan socker och använder havremjölk istället för vanlig. Den är sötare än vanlig mjölk och ger lite sötma till degen.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2009
Jag undrar om det är någon som har några recept på mat eller desserter som både är socker- och laktosfria? Jag är nämligen både sackaros- och laktosintollerant. Det är svårt att laga mat och hitta livsmedel idag, när så många livsmedel och mat innehåller sackaros. Även många grönsaker och frukter innehåller sackaros. Vore jätte tacksam för lite tips!
Mvh// Camilla
Skriven av Camilla
Skrevs november 2004
Hej Camilla!
Hur reagerar du på sackaros?
/Åsa :o)
Skriven av Åsa
Skrevs januari 2005
Hej Åsa!
Jag reagerar på sackaros på så sätt att jag får fruktansvärda kramper i magen och magen svullnar. Mvh// Camilla
Skriven av Camilla
Skrevs januari 2005
Hej igen, Camilla!
Har du prövat att äta mat med lågt GI (Glykemiskt Index)? Eftersom socker (och andra snabba kolhyldrater) höjer en matvaras GI så borde mat med lågt GI vara bra för dig.
/Åsa :o)
Skriven av Åsa
Skrevs januari 2005
Hej!
Kan varmt rekommendera att gå över till LCHF, Low Carb, High Fat-metoden och studera websidan www.doktordahlqvist.se.
Kokbok finns att köpa.
F. ö. kan jag rekommendera att ta dagliga tillskott av probiotika och matsmältningsenzymer, samt ev. saltsyrapreparat, om man har svårt i början att bryta ner fett.
Lycka till!
Skriven av Anne
Skrevs oktober 2009
Hej.
Jag bakar ibland mjuka kakor, bullar, lussekatter mm helt utan socker och använder havremjölk istället för vanlig. Den är sötare än vanlig mjölk och ger lite sötma till degen.
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2009
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)