Socker i inläggningar
Någon som vet hur mycket socker själva råvarorna i inläggningar tar åt sig? I innehållsförteckningen står ju sockermängden för lagen, men den använder jag aldrig.
Skriven av Anna
Skrevs maj 2022
Jag tror faktiskt att råvarorna inte tar upp något socker. Det är nog mer om det är salter så om man bara sköljer dem borde man nog bli av med så gott som allt sockret från inläggningen. Det finns kanske undantag, tänker saker som suger upp vätska och som då gör det svårare att skölja bort all vätska från.
Skriven av Johan
Skrevs juni 2022
Tack för svar! Det låter som en bra förklaring. Som du säger är det nog annorlunda med råvaror som absorberar, har tex hört att tofu absorberar en hel del så den tar kanske åt sig sockret i inläggningar. Men skölja borde ta bort en hel del.
Skriven av Anna
Skrevs juni 2022
Skriven av Anna
Skrevs maj 2022
Jag tror faktiskt att råvarorna inte tar upp något socker. Det är nog mer om det är salter så om man bara sköljer dem borde man nog bli av med så gott som allt sockret från inläggningen. Det finns kanske undantag, tänker saker som suger upp vätska och som då gör det svårare att skölja bort all vätska från.
Skriven av Johan
Skrevs juni 2022
Tack för svar! Det låter som en bra förklaring. Som du säger är det nog annorlunda med råvaror som absorberar, har tex hört att tofu absorberar en hel del så den tar kanske åt sig sockret i inläggningar. Men skölja borde ta bort en hel del.
Skriven av Anna
Skrevs juni 2022
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)