Socker i inläggningar

Någon som vet hur mycket socker själva råvarorna i inläggningar tar åt sig? I innehållsförteckningen står ju sockermängden för lagen, men den använder jag aldrig.

Skriven av Anna
Skrevs maj 2022


Jag tror faktiskt att råvarorna inte tar upp något socker. Det är nog mer om det är salter så om man bara sköljer dem borde man nog bli av med så gott som allt sockret från inläggningen. Det finns kanske undantag, tänker saker som suger upp vätska och som då gör det svårare att skölja bort all vätska från.

Skriven av Johan
Skrevs juni 2022


Tack för svar! Det låter som en bra förklaring. Som du säger är det nog annorlunda med råvaror som absorberar, har tex hört att tofu absorberar en hel del så den tar kanske åt sig sockret i inläggningar. Men skölja borde ta bort en hel del.

Skriven av Anna
Skrevs juni 2022


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier