Soja
Hej
Hej!
Här på allergimat.com har de sojasås utan vete till försäljning. http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=235 Du kan säkert få tag i den någon annanstans också. Be din butik ta hem det du vill ha. MVH Carina
Skriven av Carina
Skrevs oktober 2006
Jag är glutenintolerant. Har hört att man kan använda "vanlig" soja. Stämmer detta? Har oxå hört att vetet försvinner i tillverkningen..?
Skriven av Charlotte
Skrevs oktober 2006
Ett citat från ovanstående länk; "vid glutenintolerans kan vanlig äkta sojasås användas" MVH Carina
Skriven av Carina
Skrevs oktober 2006
Det finns en soja i vanliga ICA-affärer som är OK: Kung Markattas Tamari-soja. Den är väldigt ljus i färgen, men riktigt god! (Den brukar stå i "allergi-hyllan".)
Skriven av Liselotte
Skrevs oktober 2006
Tack för tipset.
Skriven av Charlotte
Skrevs oktober 2006
Vanlig äkta sojasås - vilken är det? Vete finns väl med som ingrediens i de flesta men jag har för mig att min dietist sa att det låg under gränsvärdena. Stämmer inte detta? Hilfe, har ju ätit soja utan att kolla mer noggrant...
Skriven av Maria
Skrevs oktober 2006
Vi kör med mrs chengs mushroomsoya här hemma. Min dietist säger med att det är långt under gränsvärdena i soya. Ringde bara för min egen skull och hörde med tillverkaren och dom sa att all gluten försvinner under jäsningsprocessen. Och att dom regelbundet kontrollerar innehållet. Och hittills har jag då mått bra även med soya i maten.
Skriven av Nina
Skrevs oktober 2006
Är det någon som har något tips om vilken soja man kan använda? Det står ju vete med i förteckningen...
Skriven av Charlotte
Skrevs oktober 2006
Hej!
Här på allergimat.com har de sojasås utan vete till försäljning. http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=235 Du kan säkert få tag i den någon annanstans också. Be din butik ta hem det du vill ha. MVH Carina
Skriven av Carina
Skrevs oktober 2006
Jag är glutenintolerant. Har hört att man kan använda "vanlig" soja. Stämmer detta? Har oxå hört att vetet försvinner i tillverkningen..?
Skriven av Charlotte
Skrevs oktober 2006
Ett citat från ovanstående länk; "vid glutenintolerans kan vanlig äkta sojasås användas" MVH Carina
Skriven av Carina
Skrevs oktober 2006
Det finns en soja i vanliga ICA-affärer som är OK: Kung Markattas Tamari-soja. Den är väldigt ljus i färgen, men riktigt god! (Den brukar stå i "allergi-hyllan".)
Skriven av Liselotte
Skrevs oktober 2006
Tack för tipset.
Skriven av Charlotte
Skrevs oktober 2006
Vanlig äkta sojasås - vilken är det? Vete finns väl med som ingrediens i de flesta men jag har för mig att min dietist sa att det låg under gränsvärdena. Stämmer inte detta? Hilfe, har ju ätit soja utan att kolla mer noggrant...
Skriven av Maria
Skrevs oktober 2006
Vi kör med mrs chengs mushroomsoya här hemma. Min dietist säger med att det är långt under gränsvärdena i soya. Ringde bara för min egen skull och hörde med tillverkaren och dom sa att all gluten försvinner under jäsningsprocessen. Och att dom regelbundet kontrollerar innehållet. Och hittills har jag då mått bra även med soya i maten.
Skriven av Nina
Skrevs oktober 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)