Sojasås, en gång för alla

Blir inte riktigt klok på det här med sojasås. Enligt Livsmedelsverkets undersökning, http://www.slv.se/upload/dokument/risker/allergi/K2_2008_Sojas%C3%A5ser_tabell.pdf, så är i stort sett alla sojasåser glutenfria även om dom deklarerar vete som ingrediens. Detta gå gluten försvinner vid bryggningen/jäsningen.

Men på i stort sett alla amerikanska/enegelska siter ang glutenintolerans verkar soja vara helfarligt. Har även sett inlägg här som tyder på samma.

Vad säger era faktiska åsikter/erfarenheter?

/Kim

Skriven av Gäst
Skrevs maj 2009


Hej!
Jag undviker allt, där vete är inblandat. Har reagerat på just soja. Det går bra utan.

Skriven av Helena
Skrevs maj 2009


Hej!
Jag har aldrig blivit dålig av någon soja av något märke. Äter sushi minst en gång i veckan och då blir det mycket soja, känner ingenting alls!
Övrigt är jag väldigt känslig och blir jättedålig av minsta smula..

Kan det vara så att man inte mår dåligt av det om man "bara" är glutenintolerant men om man dessutom är överkänslig eller allergisk mot vete (man kanske inte vet om det?)?

Må gott!

Skriven av Jessica
Skrevs maj 2009


Det finns en naturligt glutenfri soja som vi brukar använda. Den finns på Willys och heter Sakura.

Skriven av Helena
Skrevs juli 2009


Se vad jag skrev uppe under rubriken "soja". Tyvärr finns det mjöl även i äkta soja. Man har inte uppgett det tidigare då det varit så liten mängd. Ändrat nu.
Fast du kan nog fortsätta äta sushi då och då, bara du har tamarind hemma. så gör jag!

Skriven av jenny
Skrevs augusti 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier