Solhavre
Köpte hem en paket solhavre för första gången igår. Har inte öppnat den än. Är den god att dricka som den är eller vad använder ni den till? Eftersom jag klarar mindre mängder laktos skulle jag helst vilja hitta en bra ersättning när jag tex vill blanda till oboy, göra en smoothie etc. Funkar solhavre bra då eller finns det något bättre alternativ?
Skriven av Gäst
Skrevs april 2004
Hejsan! Jag har provat både solhavre och soya mjölken men jag tycker inte att det blir gott som oboy m.m. Nu använder jag Ricedream och jag kan dricka oboy utan några som helst problem, jag tycker att det är mycket bättre.
Skriven av Örjan
Skrevs april 2004
Hej, om det är så att du bara är laktosintolerant, skulle jag rekommendera laktosfri mellan mjölkdryck, den smakar som helt vanlig mjölk.
Skriven av Johanna
Skrevs april 2004
Personligen tycker jag att solhavren fungerar alldeles utmärkt att dricka som oboy, särskilt när det är varm... Solhavre använder jag till pannkakor, bak och om jag gör större såsmängder typ som till lasagne el.så. Men det är säkert en smaksak! Mvh Therése
Skriven av Therese
Skrevs maj 2004
Det var jag som skrev huvudinlägget. Vill bara säga att jag slängde ut hela paketen solhavre. Så vidrigt äckligt! Hua!
Tur att smaken är som baken.. delad. Solhavre är guld värt i mitt hushåll. Jag gör allt med den, t o m Jansons frestelse som har fått godkänt av alla. Jag bakar, gör såser, gratänger och dricker denna goda dryck med glädje för den är så god!
Skriven av Zara
Skrevs juli 2004
Ja vår mjölkallergiska dotter ÄLSKAR Solhavre, och själv tycker jag också att det är ganska gott...
I mat märks ingen skillnad alls på Solhavre o vanlig mjölk.
Skriven av Helle
Skrevs juli 2004
Skriven av Gäst
Skrevs april 2004
Hejsan! Jag har provat både solhavre och soya mjölken men jag tycker inte att det blir gott som oboy m.m. Nu använder jag Ricedream och jag kan dricka oboy utan några som helst problem, jag tycker att det är mycket bättre.
Skriven av Örjan
Skrevs april 2004
Hej, om det är så att du bara är laktosintolerant, skulle jag rekommendera laktosfri mellan mjölkdryck, den smakar som helt vanlig mjölk.
Skriven av Johanna
Skrevs april 2004
Personligen tycker jag att solhavren fungerar alldeles utmärkt att dricka som oboy, särskilt när det är varm... Solhavre använder jag till pannkakor, bak och om jag gör större såsmängder typ som till lasagne el.så. Men det är säkert en smaksak! Mvh Therése
Skriven av Therese
Skrevs maj 2004
Det var jag som skrev huvudinlägget. Vill bara säga att jag slängde ut hela paketen solhavre. Så vidrigt äckligt! Hua!
Köpte sedan låglaktos mellanmjölk i stället och den var dögod!
Nu har vi fått hem någon ny laktosfri/låglaktos mjölk också från Valio som tydligen inte ska smaka så sött. Den ska testas.
Skriven av Gäst
Skrevs maj 2004
Tur att smaken är som baken.. delad. Solhavre är guld värt i mitt hushåll. Jag gör allt med den, t o m Jansons frestelse som har fått godkänt av alla. Jag bakar, gör såser, gratänger och dricker denna goda dryck med glädje för den är så god!
Skriven av Zara
Skrevs juli 2004
Ja vår mjölkallergiska dotter ÄLSKAR Solhavre, och själv tycker jag också att det är ganska gott...
I mat märks ingen skillnad alls på Solhavre o vanlig mjölk.
Skriven av Helle
Skrevs juli 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)