Solrosolja

Detta med solrosen har blivit en väldans babybooooomeffect.
Det finns, och har förstört för min del väldigt stort. jag är extremt känslig för allt va solros innehåller. frön, oljor samt lectiner. Börjar väldigt tröttsamt att försöka unvika dessa produkter, för att de dyker upp i snart alla livsmedel samt godis.
Och nu till varför är det så bra, eftersom det blir vanligare och vanligare?
Jag kan ju säga att det är nog ett sådant ämne man inte borde använda.
Skulle vilja se en studie, där man kollar hur canserogen den är? Gentemot andra gamla hederliga tex. oljor.
Det som jag hakat upp mig på, är att pesto görs på solrosolja. Den ska fan inte göras i det utan i Olivolja. Ni som gör detta vanhedrar ju Peston.?

Skriven av Per
Skrevs juni 2014


att det har blivit vanligare beror på att man använder sojaolja och sojalecitin allt mindre av allergiskäl. Alltid är det någon som kommer i kläm... Angående cancerogenitet får su ställa frågan till livsmedelsverket som kanske har någon studie. Angående peston föreslår jag att du vänder dig direkt till producenterna.

Skriven av Louise
Skrevs juni 2014


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier