Spår av...
Jag tål inte att äta gluten. Är det farligt att äta typ alladinchoklad när det är "spår av" vete. Även i annan choklad är det ju så..Inte kan det bli så mycket att det gör något? eller? Vad är spår av? Hur mycket är det? Snälla svara..älskar alladin../Lars
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2008
Jag äter inte av sånt det står "spår av vete" på. Åt en choklad från en aladin ask en gång och jag blev dålig. Det enda jag åt den dagen som kunde innehålla gluten var just chokladen från aladinasken.
Finns en ask du kan äta ur, cloetta har en ask med praliner. Dom är jättegoda. Asken är blå och gul/orange.
http://www.mediabanken.se/CloettaFazerProdList/default.aspx?control=showproducts&showproducts.tmid=1953
Den är det.
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2008
Ska man vara riktigt duktig ska man nog inte äta det, men jag är superkänslig och de e verkligen sällan jag känner av när det bara är spår av, och då är jag så känslig så jag inte ens kan dricka julmust som ändå har en tillåten gluteninnehåll. Så jag tror det är sällan som det verkligen är nåt i, till och med läkaren säger att man måste kunna leva med. och att det nu på senare tid står så mycket om spår av är för att det kommit en regel om att det måste stå det om det är bakat i samma kök som nåt som inte är glutenfritt. Genom att skriva spår av så frånsäger sig tillverkarna ansvart för om något händer.
Skriven av Martina
Skrevs november 2008
Precis, dom skriver för att gardera sig. För att slippa stå som ansvariga om någon blir dålig av det dom äter. Men dom skriver ju ut det av en anledning. Och den anledningen är att dom inte kan garantera att produkten är fri från gluten/vete/mjöl eller vad det nu handlar om. Med andra ord kan det mycket väl finnas gluten eller vad det nu är man inte tål i varan man vill äta.
Jag avstår då hellre än att prova. Men alla vet ju själv hur dålig man blir. Blir själv så pass dålig av minsta lilla smula att jag blir spysjuk och sängliggandes. Så av den enkla anledning låter jag bli sånt som kan "innehålla spår av".
Skriven av Nina
Skrevs november 2008
Tack Ninajoch tack Martina! Änglar finns på allergimat.com
Man skriver en fråga och vipps så får man ett svar! Jag kommer i fortsättningen att äta det som står spår av. Jag är nog inte så intollerant eftersom jag även kan äta pizzor dock glutenfria från vanlig pizzeria. Jag älskar livet och vill leva det här och nu! Tack igen! Lars
Skriven av Gäst
Skrevs november 2008
Hej Lars! Låter underbart när du säger att du älskar livet och vill leva här och nu. Visst ska det vara så, men man ska ändå vara rädd om sig. Själv är jag en mamma till en dotter som i våras fick diagnosen celiaki, och mamma till en son som överlevt leukemi. Så jag håller med dig helt och full att livet ska levas medans man kan!
Men du vet väl att när kroppen utsätt för (när du äter) gluten så förstörs tarmluddet direkt och att det tar ca ett halv år innan det är helt återställt.
Och att man inte behöver få besvär när man fått i sig gluten, men att det skadar lika mycket ändå. Samt att man kan få följdsjukdomar längre fram i livet.
Jag hoppas att du fortsätter med ditt positiva sätt att se/leva livet.
Vänligen Marina Johansson
Skriven av Marina
Skrevs november 2008
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2008
Jag äter inte av sånt det står "spår av vete" på. Åt en choklad från en aladin ask en gång och jag blev dålig. Det enda jag åt den dagen som kunde innehålla gluten var just chokladen från aladinasken.
Finns en ask du kan äta ur, cloetta har en ask med praliner. Dom är jättegoda. Asken är blå och gul/orange.
http://www.mediabanken.se/CloettaFazerProdList/default.aspx?control=showproducts&showproducts.tmid=1953
Den är det.
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs november 2008
Ska man vara riktigt duktig ska man nog inte äta det, men jag är superkänslig och de e verkligen sällan jag känner av när det bara är spår av, och då är jag så känslig så jag inte ens kan dricka julmust som ändå har en tillåten gluteninnehåll. Så jag tror det är sällan som det verkligen är nåt i, till och med läkaren säger att man måste kunna leva med. och att det nu på senare tid står så mycket om spår av är för att det kommit en regel om att det måste stå det om det är bakat i samma kök som nåt som inte är glutenfritt. Genom att skriva spår av så frånsäger sig tillverkarna ansvart för om något händer.
Skriven av Martina
Skrevs november 2008
Precis, dom skriver för att gardera sig. För att slippa stå som ansvariga om någon blir dålig av det dom äter. Men dom skriver ju ut det av en anledning. Och den anledningen är att dom inte kan garantera att produkten är fri från gluten/vete/mjöl eller vad det nu handlar om. Med andra ord kan det mycket väl finnas gluten eller vad det nu är man inte tål i varan man vill äta.
Jag avstår då hellre än att prova. Men alla vet ju själv hur dålig man blir. Blir själv så pass dålig av minsta lilla smula att jag blir spysjuk och sängliggandes. Så av den enkla anledning låter jag bli sånt som kan "innehålla spår av".
Skriven av Nina
Skrevs november 2008
Tack Ninajoch tack Martina! Änglar finns på allergimat.com
Man skriver en fråga och vipps så får man ett svar! Jag kommer i fortsättningen att äta det som står spår av. Jag är nog inte så intollerant eftersom jag även kan äta pizzor dock glutenfria från vanlig pizzeria. Jag älskar livet och vill leva det här och nu! Tack igen! Lars
Skriven av Gäst
Skrevs november 2008
Hej Lars! Låter underbart när du säger att du älskar livet och vill leva här och nu. Visst ska det vara så, men man ska ändå vara rädd om sig. Själv är jag en mamma till en dotter som i våras fick diagnosen celiaki, och mamma till en son som överlevt leukemi. Så jag håller med dig helt och full att livet ska levas medans man kan!
Men du vet väl att när kroppen utsätt för (när du äter) gluten så förstörs tarmluddet direkt och att det tar ca ett halv år innan det är helt återställt.
Och att man inte behöver få besvär när man fått i sig gluten, men att det skadar lika mycket ändå. Samt att man kan få följdsjukdomar längre fram i livet.
Jag hoppas att du fortsätter med ditt positiva sätt att se/leva livet.
Vänligen Marina Johansson
Skriven av Marina
Skrevs november 2008
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)