Stärkelse hit och stärkelse dit
Vetestärkelse, stärkelse av modifierat vete, stärkelse (bas på vete)... Vad kan dotra äta och vad är det jag inte ska ge henne? Vet att det är skillnad men blandar hela tiden ihop det. Vet också att det är skillnad i mängd och typ från företag till företag, men ändå - ett litet kom-ihåg. Klart, jag kan ju dra gränsen att ALLT som det står vete nämnt så ska vi dra öronen åt oss - men jag vet att det är någon form som är "tillåten". Nu är min fråga - VILKEN?
Skriven av Kristina
Skrevs september 2006
Det är väl så att om du är glutenintolerant så kan du äta vilken stärkelse som helst, eftersom de inte ska innehålla gluten. Men de innehåller ju veteprotein, så om man är allergisk mot vete funkar det inte. Sen är det nog väldigt individuellt hur känslig man är. För en del går det kanske bra med vetestärkelse, medans andra inte ens tål spår från vete.
Skriven av Marie
Skrevs september 2006
Skriven av Kristina
Skrevs september 2006
Det är väl så att om du är glutenintolerant så kan du äta vilken stärkelse som helst, eftersom de inte ska innehålla gluten. Men de innehåller ju veteprotein, så om man är allergisk mot vete funkar det inte. Sen är det nog väldigt individuellt hur känslig man är. För en del går det kanske bra med vetestärkelse, medans andra inte ens tål spår från vete.
Skriven av Marie
Skrevs september 2006
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)