Stärkelsesirap - vetebaserad

Hejsan,
Jag är ny här - är mamma till Mathias som är 6 år och som fick sin gluten intolerans diagnos i sommras.
Vi försöker så sakta landa i denna nya värld.
Jag undrar om ngn här kan svara - är det ok att servera strössel som har stärkelsesirap (vetebaserad) som tredje ingrediensen. Vad jag har förstått så har sådan stärkelse sirap 2-3 % gluten, men å andra sidan så äter man ju inte många gram av strössel...?
Vi ska fira Mathias 6 års kalas imorgon och han villså gärna ha strössel på glasstårtan.. . vad gör jag???
/Katarina

Skriven av Katarina
Skrevs februari 2007


Hej... nu kommer jag ju några dagar försent, men du kanske behöver lite info ändå... Vad jag har förstått är det inte fullt så restriktivt med spårämnen av vete vid gluten, är man däremot allergisk mot vete (som min tjej) så kan man ju inte ens äta vetestärkelse... men det finns "strössel" utan vete, exempelvis små hjärtan och några jordgubbskulor (från vanliga strösselhyllan). Jag har ibland gjort eget strössel också; blanda kokos och kakao...gillar man kokos är det en höjdare! Lycka till!

Skriven av Liselotte
Skrevs februari 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier