Stärkelsesirap - vetebaserad
Hejsan,
Jag är ny här - är mamma till Mathias som är 6 år och som fick sin gluten intolerans diagnos i sommras.
Vi försöker så sakta landa i denna nya värld.
Jag undrar om ngn här kan svara - är det ok att servera strössel som har stärkelsesirap (vetebaserad) som tredje ingrediensen. Vad jag har förstått så har sådan stärkelse sirap 2-3 % gluten, men å andra sidan så äter man ju inte många gram av strössel...?
Vi ska fira Mathias 6 års kalas imorgon och han villså gärna ha strössel på glasstårtan.. . vad gör jag???
/Katarina
Skriven av Katarina
Skrevs februari 2007
Hej... nu kommer jag ju några dagar försent, men du kanske behöver lite info ändå... Vad jag har förstått är det inte fullt så restriktivt med spårämnen av vete vid gluten, är man däremot allergisk mot vete (som min tjej) så kan man ju inte ens äta vetestärkelse... men det finns "strössel" utan vete, exempelvis små hjärtan och några jordgubbskulor (från vanliga strösselhyllan). Jag har ibland gjort eget strössel också; blanda kokos och kakao...gillar man kokos är det en höjdare! Lycka till!
Skriven av Liselotte
Skrevs februari 2007
Jag är ny här - är mamma till Mathias som är 6 år och som fick sin gluten intolerans diagnos i sommras.
Vi försöker så sakta landa i denna nya värld.
Jag undrar om ngn här kan svara - är det ok att servera strössel som har stärkelsesirap (vetebaserad) som tredje ingrediensen. Vad jag har förstått så har sådan stärkelse sirap 2-3 % gluten, men å andra sidan så äter man ju inte många gram av strössel...?
Vi ska fira Mathias 6 års kalas imorgon och han villså gärna ha strössel på glasstårtan.. . vad gör jag???
/Katarina
Skriven av Katarina
Skrevs februari 2007
Hej... nu kommer jag ju några dagar försent, men du kanske behöver lite info ändå... Vad jag har förstått är det inte fullt så restriktivt med spårämnen av vete vid gluten, är man däremot allergisk mot vete (som min tjej) så kan man ju inte ens äta vetestärkelse... men det finns "strössel" utan vete, exempelvis små hjärtan och några jordgubbskulor (från vanliga strösselhyllan). Jag har ibland gjort eget strössel också; blanda kokos och kakao...gillar man kokos är det en höjdare! Lycka till!
Skriven av Liselotte
Skrevs februari 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)