Surströmming !
Hälsningar Agneta
Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2007
Hej!
Jag brukar köra enligt detta recept..
6 dl filmjölk eller mild youghurt
1,5 dl sirap
2,5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1,1 kg Finax mjölmix (röd)
Blanda alla ingredienser i en assistent och kör till degen inte är kladdig
Låt degen vila 5-10 min
Knåda och kavla ut degen tunt på mjölat bakbord.
Gör runda kakor och grädda i torr stekpanna till de fått fin färg. (Använd inte stekfett)
Låt kallna på galler
Blir hur goda som helst!!
/ Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2007
Tack, snälla, för hjälpen!
Nu blir det surströmming i år!
Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2007
Hej!!
Ja, vad vore hösten utan suring?? Ingenting alls!
Orkar jag av någon anledning inte baka tunnbröd brukar jag faktiskt "fuska" och köpa Sempers knäcke. Dom där halvmånarna. Blir jättegott det med. Brukar köra dom lite i ugnen först så blir dom sprödare.
Vilket som blir jättegott till!!
Hoppas du får en trevlig suringskiva!
// Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2007
Tack för tipset! Det hårda glutenfria brödet tycker jag är alldeles för hårt! Jag skall prova att värma det (korkat att jag inte tänkt på det)!
Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)