Surströmming !

Suck vad gott det skulle vara att få tips på hur jag bakar en god glutenfri klämma till surströmmingen!
Hälsningar Agneta

Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2007


Hej!

Jag brukar köra enligt detta recept..

6 dl filmjölk eller mild youghurt
1,5 dl sirap
2,5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
1,1 kg Finax mjölmix (röd)

Blanda alla ingredienser i en assistent och kör till degen inte är kladdig

Låt degen vila 5-10 min

Knåda och kavla ut degen tunt på mjölat bakbord.

Gör runda kakor och grädda i torr stekpanna till de fått fin färg. (Använd inte stekfett)

Låt kallna på galler

Blir hur goda som helst!!

/ Nina


Skriven av Nina
Skrevs augusti 2007


Tack, snälla, för hjälpen!
Nu blir det surströmming i år!

Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2007


Hej!!

Ja, vad vore hösten utan suring?? Ingenting alls!

Orkar jag av någon anledning inte baka tunnbröd brukar jag faktiskt "fuska" och köpa Sempers knäcke. Dom där halvmånarna. Blir jättegott det med. Brukar köra dom lite i ugnen först så blir dom sprödare.

Vilket som blir jättegott till!!
Hoppas du får en trevlig suringskiva!

// Nina


Skriven av Nina
Skrevs augusti 2007


Tack för tipset! Det hårda glutenfria brödet tycker jag är alldeles för hårt! Jag skall prova att värma det (korkat att jag inte tänkt på det)!


Skriven av Agneta
Skrevs augusti 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier