Sushi
Hur är det med sushi egentligen? Som sädeslagsallergiker har jag alltid trott att det var säkert, men blivit sjuk några gånger. Insåg då att t.ex krabban innehåller vete (och sojan, men det vet jag ju).
Jag har hört att även wasabin och risvinägern ibland kan inehålla vete (vinägern malt)...stämmer detta? Man kanske borde fråga lite nogrannare fråga nästa gång man äter sushi, för jag bärjar misstänka att det inte är så säkert som jag trott.
Dessutom undrar jag vilka regler som gäller ris, quinoa etc. vad det gäller kontamination. Detta kan väl inte vara kontaminerat utan en "spår av" varning? Har sett "spår av säd" på några rissorter.. gäller 5% regeln bara korn, råg, vete och havre?
tack på förhand!
Skriven av Gästkonto
Skrevs september 2008
Inga svar har skrivits ännu.
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)