Sushi

Hejsan. Har fått en ny kärlek vad det gäller mat. Sushi som har blivit så populärt och är otroligt gott. Nu vill ja bara veta en gång för alla, är det helt okej för glutenintoleranta att äta sushi? Har hört att allt förutom crabfisch är ok, stämmer det?

Skriven av Maria
Skrevs mars 2006


Dit jag gått har det varit helt ok. De hade bara lite potatismjöl i omeletten och miso-soppan, som ser lit misstänkt ut, kollade jag upp på wikipedia. Gå in på http://sv.wikipedia.org, och sök japansk matlagning. Där finns en förklaring på misosoppa och dess ingredienser.

Skriven av Kristina
Skrevs mars 2006


Där jag brukar äta sushi får jag be att inte få någon bit med rostad lök (som ju är rullad i mjöl). Dessutom finns det olika sorters misopasta (som de gör soppan på), bland annat är en av sorterna baserad på korn. Så det är värt att kolla upp!

Skriven av Julia
Skrevs mars 2006


Sushin är ju ok, men inte tillbehören! Soyan är en big no-no! Den innehåller vete. Men glutenfri soya finns att köpa på ICA.

Skriven av Jonas
Skrevs januari 2008


Fast sojasås säger ju alla är helt lugnt, inget gluten kvar. Har aldrig blivit kass av soja, oavsett vilken sort.

Skriven av Gäst
Skrevs januari 2008


I hälsokostbutiker (tex Life) finns det sojasåsen Tamari som man kan köpa som inte innehåller nåt vete alls.

Skriven av Gäst
Skrevs april 2009


Hej!
Var även uppmärksam när det gäller crabsticks. Många av märkena innehåller tyvärr vetemjöl så det säkraste är att be om sushibitar utan crabsticks (vilket alltid jag gör)

Skriven av Alexandra
Skrevs december 2009


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier