Sushi på stan?
Bör inte Sushirestauranger vara en glutenfri lösning när man är ute "på stan" eller handlar hem? Finns det någon som vet om gluten kan finnas i något av vanliga sushirätter?
Tack på förhand / Ronnie
Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005
Hejsan!
Jag äter alltid sushi, inga problem =) Brukar undvika crabfish då, som rekommenderat..
Skriven av Kristina
Skrevs april 2005
Men Vetestärkelse är ju okej... är det inte det? Jag har sett att vetestärkelse e okej någonstans.
Skriven av Lars
Skrevs april 2005
Jo, vetestärkelse skall vara Glutenfritt enligt mitt "lathundskort" som Celeakiförbundet ger ut. Det verkar då som att Sushi restauranger kan vara ett lysande alternativ! Mvh Ronnie
Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005
OBS! Det skall inte vara lätt... "det finns 2 sorters vetestärkelse i mat-industrin, en som räknas som glutenfri och en som har för höga halter av gluten för att räknas som glutenfri." Celekaiförbundet skall tydligen veta mer om varianterna på vetestärkelse.
Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005
På sushibaren i närheten av där jag bor så har de ibland rostad lök i makirullarna. Så det kan vara bra att vara uppmärksam på det.
Skriven av Julia
Skrevs november 2005
Tack på förhand / Ronnie
Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005
Hejsan!
I vissa crabfishpinnar kan det vara vetestärkelse och om de inte vet innehållet i dem så brukar det gå att få något annat i stället.
Ingela
Skriven av Ingela
Skrevs april 2005
Jag äter alltid sushi, inga problem =) Brukar undvika crabfish då, som rekommenderat..
Skriven av Kristina
Skrevs april 2005
Men Vetestärkelse är ju okej... är det inte det? Jag har sett att vetestärkelse e okej någonstans.
Skriven av Lars
Skrevs april 2005
Jo, vetestärkelse skall vara Glutenfritt enligt mitt "lathundskort" som Celeakiförbundet ger ut. Det verkar då som att Sushi restauranger kan vara ett lysande alternativ! Mvh Ronnie
Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005
OBS! Det skall inte vara lätt... "det finns 2 sorters vetestärkelse i mat-industrin, en som räknas som glutenfri och en som har för höga halter av gluten för att räknas som glutenfri." Celekaiförbundet skall tydligen veta mer om varianterna på vetestärkelse.
Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005
På sushibaren i närheten av där jag bor så har de ibland rostad lök i makirullarna. Så det kan vara bra att vara uppmärksam på det.
Skriven av Julia
Skrevs november 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)