Sushi på stan?

Bör inte Sushirestauranger vara en glutenfri lösning när man är ute "på stan" eller handlar hem? Finns det någon som vet om gluten kan finnas i något av vanliga sushirätter?
Tack på förhand / Ronnie

Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005


Hejsan!

I vissa crabfishpinnar kan det vara vetestärkelse och om de inte vet innehållet i dem så brukar det gå att få något annat i stället.

Ingela

Skriven av Ingela
Skrevs april 2005


Jag äter alltid sushi, inga problem =) Brukar undvika crabfish då, som rekommenderat..

Skriven av Kristina
Skrevs april 2005


Men Vetestärkelse är ju okej... är det inte det? Jag har sett att vetestärkelse e okej någonstans.

Skriven av Lars
Skrevs april 2005


Jo, vetestärkelse skall vara Glutenfritt enligt mitt "lathundskort" som Celeakiförbundet ger ut. Det verkar då som att Sushi restauranger kan vara ett lysande alternativ! Mvh Ronnie

Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005


OBS! Det skall inte vara lätt... "det finns 2 sorters vetestärkelse i mat-industrin, en som räknas som glutenfri och en som har för höga halter av gluten för att räknas som glutenfri." Celekaiförbundet skall tydligen veta mer om varianterna på vetestärkelse.

Skriven av Ronnie
Skrevs april 2005


På sushibaren i närheten av där jag bor så har de ibland rostad lök i makirullarna. Så det kan vara bra att vara uppmärksam på det.

Skriven av Julia
Skrevs november 2005


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier