Symptom - efter ett år
Det jag undrar över är hur det känns när man är "återställd" och om man av misstag äter något och blir sjuk! Jag har haft ont i magen så länge (10 år) så jag känner knappt av det längre - därför vet jag inte om jag gör rätt eller fel!
Snälla - skriv och berätta ni som har varit med ett tag och kom gärna med synpunkter, tips och råd!!
hälsningar Hanna
Skriven av Hanna
Skrevs augusti 2004
Hej.
För mig räcker det med att dela smörpaket med någon som äter "vanligt" bröd. Kan inte heller äta glutenfritt bröd bakat på ett konditori då det är mjöldamm i luften. Minsta smula jag får i mig så börjar jag må illa, får halsbränna och blir trött. Efter en dag får jag väldigt ont i magen och måste spendera en hel del tid på toa.
Men det är ju olika från person till person. En del kan ju få i sig av misstag utan att dom känner nått sen. Det är olika hur man reagerar.
MVH Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2004
Hej igen! Jag förstår vad du menar med trött och illamående - mitt problem är ju att jag fortfarande har ont i princip jämt så jag känner ingen skillnad. Det diffusa är att jag inte "vet" om mjöldamm o.s.v. så även när jag tror att jag gör rätt så kanske det "blir" fel... ibland känns det som om det inte spelar någon roll vad jag gör efter som det slår till när som helst - har du några fler tips?
hälsningar Hanna
Skriven av Hanna
Skrevs augusti 2004
Hej igen:)
Jag har slutat helt använda vetemjöl hemma när jag lagar mat till övriga familjen. Därmed har jag inget mjöldamm hemma i alla fall. Jag äter inte pizza från en pizzeria även om dom har glutenfri pizza. Dom kastar omkring den "vanliga" pizzadegen med mjöl på så där riskerar man att få mjöldamm på den glutenfria pizzan. Om du lagar mat och kokar ex. makaroner så använd aldrig samma slev om du kokar både glutenfria och "vanliga" makaroner. Ha gärna lock över nån av sorterna så minskar du risken för att det ska koka så hårt att det skvittrar över mellan kastrullerna. Jag använder dessutom separata kastruller till min pasta som till övriga familjens. Jag har en kastrull till mitt som dom inte får använda till vanlig pasta. Ha separata smörbyttor. Jag skriver mitt namn på ena smörbyttan och den är övriga familjen bannlysta från = inga smulor från "vanligt" bröd. Var noga med att kolla innehåll i allt du köper. Även i mjukost, glass, kryddor, såser osv. En del glass sorter innehåller vetemjöl.
Vill du kan du ju maila mig så kan vi prata mera.
[email protected]
Kram / Nina
Skriven av Nina
Skrevs augusti 2004
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)