Symptom trots glutenfri kost
Skriven av Gäst
Skrevs november 2009
Hejsan,
det kanske är så att du missat någon ingrediens som innehåller gluten eller stärkelse?
Alternativt att det är flera saker du inte tål?
Prova en dag med bara mat som du absolut vet inte innehåller gluten, och se hur du reagerar. Dubbelkolla alla produkter och leta efter stärkelse (kan vara av vete).
Skriven av N
Skrevs november 2009
för de första vill jag bara säga till du den andre som svara vetestärkelse innehåller vete men inte gluten alltså e de helt okey för glutenintoleranta.
vad jag vet tar man blodprov först för att ställa en diagnos, men blodprov visar bara att de kan va gluten men kan inte säkerhetställas via blodprov utan man går ner med en slang och kolla tarmen också, om det inte ändrats nyligen så är det så,
Men var uppmärksam på olika mat och dryck.
till exempel proviva innehåller gluten (tog lång tid innan jag upptäckte de)
julmust och cornflakes ska vara godkänt men jag klarar inte de då blir jag sjuk.
så kolla om det är något du kan få i dig, även dryck kan ju innehålla malt och sånt.
Jag själv har en allmänt känslig mage hänger nog inte ihop med min glutenintolerans, men till exempel när jag utsetts för mycket stress så kan jag spy och må illa, och magen blir helt bubblig.
så du kan ju helt enkelt ha en känslig mage.
Skriven av Martina
Skrevs november 2009
Martina, angående corn flakes så har ju buden varierat genom åren. Du vet säkert om det redan, men nuvarande rekommendation är att Kellogg's corn flakes inte funkar för glutenintoleranta. Tidigare har de bedömts ok, men någonting hände i deras tillverkningsprocess för något år sedan som gör att de nu har glutenvärden klart över gränsvärdena. Känner flera som inte fått info om detta av sina dietister och blivit sjuka.
Skriven av Gäst
Skrevs november 2009
Hejsan igen,
när jag nämde stärkelse syftare jag just på vetestärkelse. Det är korrekt Martina att har man glutenallergi/överkänslighet kan man tåla vetestärkelsen :)
Däremot kan det vara så att man inte tål hela baljväxten och då tål man inte heller stärkelsen.
Det finns gluten och stärkelse i många saker som man inte tänker på. Det kan även vara så att man är känslig för havre fastän många glutenkänsliga kan äta det.
Mitt råd är att ta en dag, och laga mat ifrån grunden med så få halvfabrikat som möjligt och se hur magen och kroppen reagear då :)
Skriven av N
Skrevs november 2009
Astma och allergiförbundet har en bra sammanfattning om olika typer av födoämnesöverkänslighet:
http://www.astmaoallergiforbundet.se/Page.aspx?catid=78&pageid=291
Hoppas det hjälper lite :)
MVH Lise-Lotte, www.instruktor.nu
Skriven av N
Skrevs november 2009
Alla glutenintoleranta tål inte de glutenfria produkter produkter som är baserade på vetestärkelse, så du kan ju börja med att testa naturligt glutenfritt. Hjälper inte det så är du nog allergisk mot något eller har en känslig mage.
Skriven av Kari
Skrevs maj 2010
Glutenfri vetestärkelse tål jag inte dom har celiaki måste äta 0 ppm
Skriven av Alexander
Skrevs april 2023
Astma o allergi förbundet är bra men det finns en bok som är en expert bok på allt om födoämnes allergi samt orsak o hjälp mot pollen o pälsdjur allergi o mycket mer matnyttigt står i den. Gluten & Mjölk källan till våra moderna sjukdomar av Mikael Håkansson. Det är en vetenskap idag att lära sig kring kroppens funktion o matallergi samarbetet mage, tarm o immunförsvaret. Kunskap hjälper oss förstå varför- hur o vad! Han har även Handboken för ett gluten och mejerifritt liv att ta med när du handlar dina varor. Dessa böcker har varit en game changer i våra liv. Tips! om du lider av pollen o pälsdjur allergi köp Daosin ett naturligt antihistamin (ej samma som apotekens) ta en kur 30 tabl 1/dag före pollensäsongen börjar i mars så blir du helt symtomfri. Första året får du kanske ej full effekt det är lite olika men vid nästa års påfyllnad blir du förvånad. Vi är helt symtomfria varje år o nu kan vi ha katter dessutom. Lycka till alla allergiker där ute!
Skriven av Diana
Skrevs juni 2023
vete är ingen baljväxt
Skriven av Louise
Skrevs oktober 2023
Skriven av
Skrevs den 7 augusti 2024
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)