Testa äta gluten för att bekräfta intolerans?
Har haft uppehåll i 1,5 månader nu och jag tänkte mig testa följande efter 3 månader:
Inte så bra idé. Det kan vara många andra saker som kan ge tarmbesvär. Överkänslighet av olika slag även av ej allergisk karaktär, det kan också vara något som inte alls har med överkänslighet/allergi att göra. Ibland kan kostförändring lindra symtomen men är inget bevis på orsaken. Jag föreslår att du tar kontakt med läkare för utredning och ev vidareremittering till specialist och dietist.
Skriven av Louise
Skrevs oktober 2012
Jag har redan kontaktat läkare osv men inte lyckats få någon diagnos. Men har nu varit glutenfri i mer än 2 månader. Det jag undrar är helt enkelt om jag kommer få en kraftig reaktion mot gluten efter att ha haft uppehåll i 3 månader.
Förut fick jag inte det, men efter uppehållet kanske reaktionen blir starkare? Någon som vet?
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2012
Hej!
Jag skulle aldrig VÅGA äta en stor tallrik spagetti. Tänk om du skulle bli så inåt helvete dålig...? Då kan det ta dig flera månader att komma igen. Är det ävrt det? Efter två månader har tarmen just börjat läka och du ska börja känna att du mår bättre. Om jag var i dina kläder skulle jag ta det lugnt ca en månad till för att se om jag faktiskt börjar må bättre. Därefter skulle jag göra en LITEN provokation. Med liten menar jag ett bett på en smörgås t ex. Kolla sen på alla förändringar.
Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2012
Äta en stor potions spagetti för att på så vis få i mig mycket gluten och rimligtvis få en kraftig reaktion om det skulle vara så att jag är glutenintolerant.
Kan detta fungera för att påvisa om en intolerans finns eller inte?
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2012
Inte så bra idé. Det kan vara många andra saker som kan ge tarmbesvär. Överkänslighet av olika slag även av ej allergisk karaktär, det kan också vara något som inte alls har med överkänslighet/allergi att göra. Ibland kan kostförändring lindra symtomen men är inget bevis på orsaken. Jag föreslår att du tar kontakt med läkare för utredning och ev vidareremittering till specialist och dietist.
Skriven av Louise
Skrevs oktober 2012
Jag har redan kontaktat läkare osv men inte lyckats få någon diagnos. Men har nu varit glutenfri i mer än 2 månader. Det jag undrar är helt enkelt om jag kommer få en kraftig reaktion mot gluten efter att ha haft uppehåll i 3 månader.
Förut fick jag inte det, men efter uppehållet kanske reaktionen blir starkare? Någon som vet?
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2012
Hej!
Jag skulle aldrig VÅGA äta en stor tallrik spagetti. Tänk om du skulle bli så inåt helvete dålig...? Då kan det ta dig flera månader att komma igen. Är det ävrt det? Efter två månader har tarmen just börjat läka och du ska börja känna att du mår bättre. Om jag var i dina kläder skulle jag ta det lugnt ca en månad till för att se om jag faktiskt börjar må bättre. Därefter skulle jag göra en LITEN provokation. Med liten menar jag ett bett på en smörgås t ex. Kolla sen på alla förändringar.
Lycka till!
Skriven av Gäst
Skrevs oktober 2012
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)