Testat på Gluten..
För ett tag sedan (kommer inte riktigt ihåg när) sa min doktor till mig att jag skulle prova att äta en halv brödskiva om dagen. Efter en vecka ökade man på det till en halv brödskiva morgon och en halv brödskiva kväll. Nästa vecka vart det en hel skiva och så ökade det tills det var en skiva morgon en skiva kväll..Man kunde naturligtvis byta ut det mot något annat som innehöll lika mycket gluten. Jag var hur glad som helst och provade allt jag i hela mitt 15 åriga liv önskat äta!! Medveten om att provet troligtvis skulle vara possitivt för gluten. Sedan tog jag mitt blod prov och väntade på svaret! Den dagen var nog bland den värsta i mitt liv, Jag fick gå tillbaka till Glutenfri kost. Nu är min fråga: Är det några mer än jag som gjort såhär? Och vad har ni för synpunkter på det hela? Skulle bli tacksam för svar!
Skriven av Jenny
Skrevs augusti 2005
Det jag lärt mig om glutenallergi är:
1. Man kan inte växa ifrån det som man kan med laktosallergi, utan har man fått det så har man.
2. Det enda säkra sättet att upptäcka allergi på är tarmbiopsi. Blodprov behöver inte visa något, fastän man är allergisk, och tvärtom.
Jag har också testat att äta gluten mat.. jag kände knappt något och var överlycklig tills läkaren sa för andra gången att mina prover var riktigt dåliga.. så då va de bara att börja äta glutenfritt igen.
Jo, Jag har hört exakt samma sak som dig Katarina! Så det här kom som en överaskning för mig också. Jo man blir jätte sugen, Känns lite tråkigt att inte kunna äta något och när man väl göra det kännes man ingen skillnad :s
Skriven av Jenny
Skrevs augusti 2005
Skriven av Jenny
Skrevs augusti 2005
Det jag lärt mig om glutenallergi är:
1. Man kan inte växa ifrån det som man kan med laktosallergi, utan har man fått det så har man.
2. Det enda säkra sättet att upptäcka allergi på är tarmbiopsi. Blodprov behöver inte visa något, fastän man är allergisk, och tvärtom.
Hur kände du dig när du åt gluten? Var precis allt som vanligt? Man tycker ju att du borde känt av det om du inte tål det, jag känner av minska lilla ett bra tag efteråt.
Skriven av Katarina
Skrevs augusti 2005
Jag har också testat att äta gluten mat.. jag kände knappt något och var överlycklig tills läkaren sa för andra gången att mina prover var riktigt dåliga.. så då va de bara att börja äta glutenfritt igen.
Men det är väldigt lockande att äta en bulle eller macka ibland när man vet att man knappt känner något
Skriven av Gäst
Skrevs augusti 2005
Jo, Jag har hört exakt samma sak som dig Katarina! Så det här kom som en överaskning för mig också. Jo man blir jätte sugen, Känns lite tråkigt att inte kunna äta något och när man väl göra det kännes man ingen skillnad :s
Skriven av Jenny
Skrevs augusti 2005
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)