Tips på bra mjölmix?
Har bara provat Sempers Finmix och tycker att det inte blev sådär jättebra..
Skriven av Clara
Skrevs januari 2005
Hej! Jag bakar med sempers grovmix istället, fungerar bättre än finmixen, se också till att ha fiberhusk i. Det gör degen lättare att arbeta med mm.
Skriven av Camilla
Skrevs mars 2006
Hej! En fråga till er som bakar!! När ni bakar med "vanliga" mjöler (alltså inte mix) som majsmjöl, potatismjöl, rismjöl osv kan man då inte byta ut allt vetemjöl mot tex potatismjöl?? (Eller varför är det oftast bytt mot flera andra mjölsorter i recepten?)
Skriven av Marie
Skrevs april 2006
Puffar...
Jag undrar oxå, vad kan man använda för naturliga mjöler som alternativ till de färdiga glutenfria mixerna? Det känns ofta väl ljusa och syntetiska. Har du något tips?
Skriven av Sandra
Skrevs april 2022
Intressant fråga. När jag bakar brukar jag göra eget havremjöl genom att mixa havregryn fint. Det blir lite tyngre och inte lika fint som andra mjöler men jag gillar det. Man får komplettera med andra mjöl om man vill ha en bra jäsning dock.
Skriven av Johan
Skrevs maj 2022
Havremjöl låter spännande, det ska jag prova. Men vad har du mer till då för att det ska bli bakbart? Och hur mycket av det ena och andra mjölen brukar du använda?
Skriven av Sandra
Skrevs maj 2022
Har man ett färdigt recept där det ska vara vetemjöl går det inte att byta mjölet rakt av mot annat, tex havremjöl. Då behöver man blanda med potatismjöl, fiberhusk mm för att det ska bli någorlunda likt. Googla ”egen mjölmix” så hittar ni bra recept om hur man blandar.
Skriven av Anna
Skrevs maj 2022
Jo precis det går inte att byta rakt av allt mjöl mot havremjöl. Jag har experimenterat lite och använt majsmjöl som komplement till havremjölet, 50/50. Men jag rekommenderar nog att gräva lite mer i det om man ska baka något annat än lite mer matiga frukost muffins som jag gjorde. De jäser som sagt inte på havremjöl så de blir lite kompakta.
Skriven av Johan
Skrevs maj 2022
Toppen, tack.
Jag hittade följande recept på naturligt glutenfritt mjöl att göra hemma, ska prova det.
3 dl majsmjöl
4 dl havremjöl (glutenfritt)
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl
Skriven av Sandra
Skrevs maj 2022
Superbra!
Den ska jag ta med mig
Tack
Skriven av Eleonor
Skrevs maj 2022
Ser ut som en bra mix. Ska prova nästa gång jag bakar.
Tack för tipset.
Skriven av Johan
Skrevs maj 2022
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)