Tips på bra mjölmix?

Vilken tycker ni är den bästa soja-vete och mjölkfria mjölmixen för kakbak??

Har bara provat Sempers Finmix och tycker att det inte blev sådär jättebra..



Skriven av Clara
Skrevs januari 2005


Hej! Jag bakar med sempers grovmix istället, fungerar bättre än finmixen, se också till att ha fiberhusk i. Det gör degen lättare att arbeta med mm.

Skriven av Camilla
Skrevs mars 2006


Hej! En fråga till er som bakar!! När ni bakar med "vanliga" mjöler (alltså inte mix) som majsmjöl, potatismjöl, rismjöl osv kan man då inte byta ut allt vetemjöl mot tex potatismjöl?? (Eller varför är det oftast bytt mot flera andra mjölsorter i recepten?)

Skriven av Marie
Skrevs april 2006


Puffar...

Jag undrar oxå, vad kan man använda för naturliga mjöler som alternativ till de färdiga glutenfria mixerna? Det känns ofta väl ljusa och syntetiska. Har du något tips?

Skriven av Sandra
Skrevs april 2022


Intressant fråga. När jag bakar brukar jag göra eget havremjöl genom att mixa havregryn fint. Det blir lite tyngre och inte lika fint som andra mjöler men jag gillar det. Man får komplettera med andra mjöl om man vill ha en bra jäsning dock.


Skriven av Johan
Skrevs maj 2022


Havremjöl låter spännande, det ska jag prova. Men vad har du mer till då för att det ska bli bakbart? Och hur mycket av det ena och andra mjölen brukar du använda?

Skriven av Sandra
Skrevs maj 2022


Har man ett färdigt recept där det ska vara vetemjöl går det inte att byta mjölet rakt av mot annat, tex havremjöl. Då behöver man blanda med potatismjöl, fiberhusk mm för att det ska bli någorlunda likt. Googla ”egen mjölmix” så hittar ni bra recept om hur man blandar.

Skriven av Anna
Skrevs maj 2022


Jo precis det går inte att byta rakt av allt mjöl mot havremjöl. Jag har experimenterat lite och använt majsmjöl som komplement till havremjölet, 50/50. Men jag rekommenderar nog att gräva lite mer i det om man ska baka något annat än lite mer matiga frukost muffins som jag gjorde. De jäser som sagt inte på havremjöl så de blir lite kompakta.

Skriven av Johan
Skrevs maj 2022


Toppen, tack.
Jag hittade följande recept på naturligt glutenfritt mjöl att göra hemma, ska prova det.

3 dl majsmjöl
4 dl havremjöl (glutenfritt)
2 dl rismjöl
1 dl potatismjöl


Skriven av Sandra
Skrevs maj 2022


Superbra!
Den ska jag ta med mig

Tack

Skriven av Eleonor
Skrevs maj 2022


Ser ut som en bra mix. Ska prova nästa gång jag bakar.
Tack för tipset.

Skriven av Johan
Skrevs maj 2022


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier