Tips på glutenfritt bröd
Jag är sjukt trött på glutenfritt bröd.
De frysta bröden från fria är sega, smaklösa och helt enkelt jätteäckliga.
Jag har försökt baka bröd men de blir inte bra heller.
Jag har nu ätit samma bröd i snart två år, eftersom inget annat glutenfritt bröd är gott.
Är det någon som har tips om goda glutenfria bröd, inte från fria.
Skriven av Kajsa
Skrevs augusti 2014
Om du inte har, så köp boken baka glutenfritt skriven av Karin Moberg o Oscar Målevik.(Frienly Bread) där har jag hittat flera bra bröd att baka. Jag använder ofta durramjöl i mina brödbak, vilket jag också tycker bli bra.
Hoppas du hittar något.
Hälsningar
Kerstin
Skriven av Kerstin
Skrevs augusti 2014
ersätt 20% av mjölet med kikärtsmjöl, det gör att brödet lyfter bättre och inte blir så kladdigt. Blir praktiskt taget som vanligt bröd i konsistensen.
Skriven av Louise
Skrevs augusti 2014
Hej, Kajsa,
Hej Kajsa. Jag kan varmt rekommendera glutenfria brödet och sortimentet ifrån "Friends of Adam" massor av olika sorter som är supergoda.
De finns i välsorterade butiker eller kan beställas online .www.friendsofadam.se. grovt, danskt är mina favoriter.
Lycka till.
Mvh
Petra
Skriven av Petra
Skrevs november 2014
Ops.. glömde att skriva att det är färskt bröd men vad jag gör är att skivar upp brödet och stoppar tillbaka i den praktiska påsen och stoppar in i frysen. Sen tar jag ut de skiver jag behöver och tinar. Om det är till frukost så tar jag ut dem kvällen innan.
Annars kan man förvara brödet i kylen, vilket gör att det håller sig fräscht längre.
/ Petra
Skriven av Petra
Skrevs november 2014
Jag bloggar om mina bakförsök på lennart-glutenfritt.blogspot.se
Kan kanske ge dig några tips. Jag fick min glutenallergi konstaterad i vuxen ålder, så jag minns hur vanligt bröd smakade..
Skriven av Lennart
Skrevs januari 2015
Bakstugan i Valinge 0340-32255 har ett lantbröd och surdegsbröd som jag tycker är väldigt gott.
Bageriet i ÅSA säljer detta bröd. Kolla i din hemtrakt om inte något bageri, Ica eller liknande kan
ta in Valinges bröd. De har även goda kanelbullar.
Hälsningar
Kerstin
Skriven av Kerstin
Skrevs januari 2015
Vill du göra scones kan jag varmt rekommendera detta receptet....
http://angelasheaven.com/sv/underbart-goda-glutenfria-scones/
Otroligt goda, men de funkar bäst när de är nybakade. Jag gör smeten på fredag kväll och sen gräddar jag sconsen på lördag morgon så får hela familjen en riktigt lyxig, nybakad frukost.
Annars håller jag med dig om att det är svårt att hitta goda glutenfria bröd och de man bakar är svåra att få till. Jag kommer snart att lägga upp recept på goda, glutenfria bröd på min blogg. Kika in om du har tid.
Busenkelt ju :)
De frysta bröden från fria är sega, smaklösa och helt enkelt jätteäckliga.
Jag har försökt baka bröd men de blir inte bra heller.
Jag har nu ätit samma bröd i snart två år, eftersom inget annat glutenfritt bröd är gott.
Är det någon som har tips om goda glutenfria bröd, inte från fria.
Skriven av Kajsa
Skrevs augusti 2014
Om du inte har, så köp boken baka glutenfritt skriven av Karin Moberg o Oscar Målevik.(Frienly Bread) där har jag hittat flera bra bröd att baka. Jag använder ofta durramjöl i mina brödbak, vilket jag också tycker bli bra.
Hoppas du hittar något.
Hälsningar
Kerstin
Skriven av Kerstin
Skrevs augusti 2014
ersätt 20% av mjölet med kikärtsmjöl, det gör att brödet lyfter bättre och inte blir så kladdigt. Blir praktiskt taget som vanligt bröd i konsistensen.
Skriven av Louise
Skrevs augusti 2014
Hej, Kajsa,
Ett tips är en webbutik som heter www.stemmlerfood.se där här dom bla lite italienskt bake off bröd.
Skriven av Anders
Skrevs november 2014
Hej Kajsa. Jag kan varmt rekommendera glutenfria brödet och sortimentet ifrån "Friends of Adam" massor av olika sorter som är supergoda.
De finns i välsorterade butiker eller kan beställas online .www.friendsofadam.se. grovt, danskt är mina favoriter.
Lycka till.
Mvh
Petra
Skriven av Petra
Skrevs november 2014
Ops.. glömde att skriva att det är färskt bröd men vad jag gör är att skivar upp brödet och stoppar tillbaka i den praktiska påsen och stoppar in i frysen. Sen tar jag ut de skiver jag behöver och tinar. Om det är till frukost så tar jag ut dem kvällen innan.
Annars kan man förvara brödet i kylen, vilket gör att det håller sig fräscht längre.
/ Petra
Skriven av Petra
Skrevs november 2014
Jag bloggar om mina bakförsök på lennart-glutenfritt.blogspot.se
Kan kanske ge dig några tips. Jag fick min glutenallergi konstaterad i vuxen ålder, så jag minns hur vanligt bröd smakade..
Skriven av Lennart
Skrevs januari 2015
Bakstugan i Valinge 0340-32255 har ett lantbröd och surdegsbröd som jag tycker är väldigt gott.
Bageriet i ÅSA säljer detta bröd. Kolla i din hemtrakt om inte något bageri, Ica eller liknande kan
ta in Valinges bröd. De har även goda kanelbullar.
Hälsningar
Kerstin
Skriven av Kerstin
Skrevs januari 2015
Vill du göra scones kan jag varmt rekommendera detta receptet....
http://angelasheaven.com/sv/underbart-goda-glutenfria-scones/
Otroligt goda, men de funkar bäst när de är nybakade. Jag gör smeten på fredag kväll och sen gräddar jag sconsen på lördag morgon så får hela familjen en riktigt lyxig, nybakad frukost.
Annars håller jag med dig om att det är svårt att hitta goda glutenfria bröd och de man bakar är svåra att få till. Jag kommer snart att lägga upp recept på goda, glutenfria bröd på min blogg. Kika in om du har tid.
www.angelasheaven.com
=)
Angela
Skriven av Angela
Skrevs november 2015
Busenkelt ju :)
http://matensommedicin.se/category/recept/brod/
Skriven av Emelie
Skrevs april 2016
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)