Vörtbröd

Hej!

Har testat många recept på vörtbröd. Är det någon som har ett som inte bli alltför sött? Vill inte gärna att det ska smaka pepparkaka, utan mer som riktigt vörtbröd med det lilla beska.

Mvh Ginny

Skriven av Virginia
Skrevs november 2007


Här kommer ett väldigt gott recept på glutenfritt vörtbröd. Det blir 3 små bröd som är lätta att skiva innan man fryser in dom.
75g jäst, 1/2 liter julmust, 75 g margarin, 3/4 dl sirap, 3/4 tsk salt, 1 1/2 msk malen pomeransskal, 3 tsk stött fänkål, 1 1/2 dl russin, 1 1/2 dl pofiber och ca 1 liter grov glutenfri mjölmix. Smula jästen i en bunke. Värm julmusten till 37c och slå över jästen. Tillsätt margarin, sirap, salt, kryddor och pofiber. Arbeta in mjölet. Låt jäsa 30 min. Forma till 3 små limpor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Låt jäsa 20 min. Grädda i 200c ca 25-30 min. Lycka till!

Skriven av Gäst
Skrevs november 2007


Tack för receptet!


Skriven av Virginia
Skrevs november 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier