Vörtbröd?!

Julbak för första gången med div. allergier.. Finns något bra sätt att baka vörtbröd utan mjölkprotein och gluten? Vad bör man tex ersätta rågsikt med och går det bra att använda porter?
Tacksam för svar!
mvh /Maria

Skriven av Maria
Skrevs december 2007


Hej!
Jag är själv gluten och har ett kanon recept på Vörtbröd. Det innehåller porter vilket går bra för för dem som inte tål gluten. Jag har sällan smör hemma så olja brukar gå precis lika bra.

Vörtbröd! 1st

1dl vatten
33cl porter
25g jäst
25g smör/olja
½dl mörk sirap
1tsk salt
400g mjölmix (välj sort efter allergi)
½ påse vörtkryddor

Smula jästen i en bunke, värm smör/olja, vatten och porter till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den smält. Tillsätt salt, sirap, vörtkryddor och mjölmix. Arbeta degen i assistent 3-4 min. Häll degen i smord brödform. Låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen an ugnen ca 30-35 min.
Lycka till!



Skriven av Anna
Skrevs december 2007


Hej igen!
Glömde skriva att man kan tillsätta 1msk husk eller ca 1dl Pofiber för att få ett bröd som håller ihop bättre och blir saftigare.
Blanda ut det i vätskan och låt det stå och dra en stund innan du häller det över jästen.

Mvh Anna

Skriven av Anna
Skrevs december 2007


tack för receptet! /maria

Skriven av Maria
Skrevs december 2007


Hej!

Vad jag har förstått, innehåller vörtmixen gluten.

Skriven av Virginia
Skrevs december 2007


Hej!

Vad jag har förstått, innehåller vörtmixen gluten.

Skriven av Virginia
Skrevs december 2007


Hej Anna! försökte baka efter ditt recept men brödet blev liksom aldrig genomgräddat, efter två timmar i ugnen på 200 grader var brödet fortfarande degigt. Vet du vad kan det bero på? har det hänt dig?
mvh Maria

Skriven av Maria
Skrevs december 2007


Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier