Vörtbröd?!
Tacksam för svar!
mvh /Maria
Skriven av Maria
Skrevs december 2007
Hej!
Jag är själv gluten och har ett kanon recept på Vörtbröd. Det innehåller porter vilket går bra för för dem som inte tål gluten. Jag har sällan smör hemma så olja brukar gå precis lika bra.
Vörtbröd! 1st
1dl vatten
33cl porter
25g jäst
25g smör/olja
½dl mörk sirap
1tsk salt
400g mjölmix (välj sort efter allergi)
½ påse vörtkryddor
Smula jästen i en bunke, värm smör/olja, vatten och porter till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den smält. Tillsätt salt, sirap, vörtkryddor och mjölmix. Arbeta degen i assistent 3-4 min. Häll degen i smord brödform. Låt jäsa 30 min. Grädda i nedre delen an ugnen ca 30-35 min.
Lycka till!
Skriven av Anna
Skrevs december 2007
Hej igen!
Glömde skriva att man kan tillsätta 1msk husk eller ca 1dl Pofiber för att få ett bröd som håller ihop bättre och blir saftigare.
Blanda ut det i vätskan och låt det stå och dra en stund innan du häller det över jästen.
Mvh Anna
Skriven av Anna
Skrevs december 2007
tack för receptet! /maria
Skriven av Maria
Skrevs december 2007
Hej!
Vad jag har förstått, innehåller vörtmixen gluten.
Skriven av Virginia
Skrevs december 2007
Hej!
Vad jag har förstått, innehåller vörtmixen gluten.
Skriven av Virginia
Skrevs december 2007
Hej Anna! försökte baka efter ditt recept men brödet blev liksom aldrig genomgräddat, efter två timmar i ugnen på 200 grader var brödet fortfarande degigt. Vet du vad kan det bero på? har det hänt dig?
mvh Maria
Skriven av Maria
Skrevs december 2007
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)