VARNING för Kellogs!!!

Hej,

Jag har fått detta meddelande från den danske motsvarighet till Svenska Celiakiföreningen (Dansk Cöliaki förening)

Kellogg`s produkter.

Bestyrelsen i Dansk Cøliaki Forening har netop modtaget nye resultater fra Nordisk Kellogg´s vedrørende glutenindholdet i deres produkter. Undersøgelsens resultaterne ses nedenfor. Af disse fremgår det, at følgende morgenmadsprodukter ligger over CODEX-grænsen for glutenfri madvarer (200ppm). Det drejer sig om Kellogg's Corn Flakes, Kellogg´s Frosties og Kellogg´s Frosties 1/3. Det betyder, at produkterne ikke er glutenfri. Det kan derfor ikke anbefales cøliakere at spise disse produkter.
Den engelske cøliakiforening har meddelt, at den har fjernet alle tilsvarende produkter (indeholdende malt eller maltekstrakt) fra sin glutenfri liste indtil videre.
Dansk Cøliaki Forening gør opmærksom på, at der på markedet findes glutenfri Corn Flakes, som ikke indeholder malt eller maltekstrakt.

Med venlig hilsen
Dansk Cøliaki Forening

Undersøgelsens resultater:
Gluten levels Kellogg’s Breakfast Cereals
Gluten mg/kg (ppm)

Average Range
Corn Flakes >320 >320
Frosties >240*
Frosties 1/3 >240*

Rice Krispies 93 84-127
Coco Pops 21 17-33

Notes
All results determined by ELISA-Mendez method.
*RIDASCREEN Gliadin ELISA systems feature the R5 antibody and the method was developed in conjunction with Professor Mendez. Protocol also includes the Mendez cocktail extraction method, which is specifically designed for testing gluten in heat processed-food stuffs.

The proposed CODEX limit for gluten free foods is currently 200mg/kg (ppm).

Skriven av Jan
Skrevs december 2005


Inga svar har skrivits ännu.

Skriv ett svar

Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.

Forumets kategorier