Vad kan man äta!? Tips tack!
Dock har vi redan sedan ett par år slutat med mjölkprodukter, något vi upptäckte själva att han mådde bättre av att vara utan. Det finns så bra alternativ till mjölk, men nu ska vi alltså försöka ge upp havre- och sojamjölk också! Någon som har några goda råd? Läste någonstans här att det kan funka med havre i vissa sammanhang? Hur noga ska man vara? Det är knappast glutenallergi, men förmodligen någon slags överkänslighet. Ska man undvika varor som innehåller minsta lilla av soja- eller vete-något? Svårt för er att veta kanske, men några tips på saker som kanske kan funka trots att det innehållsförteckningen innehåller dessa ord/ämnen?
Skriven av Hizze
Skrevs oktober 2010
Hej!
Jag bara undrar vilket privatställe ni var på? Är nyfiken, bor i Huskvarna och skulle också vilja lämna prover, som ni gjorde!
Skriven av Misjan58
Skrevs januari 2011
Jag är själv sädeslagsallergiker (vete, korn, råg, havre) och jag kan tipsa om denna sida: www.allergiinfo.se Testa att äta ris, majs, hirs,potatis pcj man kan baka med tex bröd med bovetemjöl eller majsmjöl och rismjöl. Kakor kan man baka av kokos, maräng, mandelmassa, etc
Skriven av Gäst
Skrevs januari 2011
Skriv ett svar
Forumet är under omarbete, och du kan inte svara på ett inlägg i nuläget.Forumets kategorier
- Allergier utomlands (940 st)
- Allergiska barn (1621 st)
- Anslagstavlan (1046 st)
- Åsikter och önskemål (181 st)
- Återkallelser (135 st)
- Bakning (229 st)
- Fisk och skaldjur (32 st)
- Gluten och vete (3038 st)
- Höns och Ägg (176 st)
- Kombination av allergier (383 st)
- Mjölk och laktos (1914 st)
- Nötter (119 st)
- Recept (303 st)
- Restaurang och Café (278 st)
- Soja (85 st)
- Tips & Råd (507 st)
- Växtproteiner (63 st)